DOLAR

32,5509

0.19%
EURO

34,9566

-0.11%
ALTIN(gr)

2.442,61

0,28%
BİST 100

%
Ev Alacaklara Müjde! Tapu Harcı Muafiyeti Geliyor

Ev Alacaklara Müjde! Tapu Harcı Muafiyeti Geliyor

Gayrimenkul piyasasını canlandırmak adına bir adım daha atılmak üzere. Tapu harcı muafiyeti ile ilgili çalışmalara hız verildi. Peki tapu harcı muafiyetinden kimler yararlanabilecek? şartları neler olacak? Yeni düzenleme neleri kapsıyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Ev Alacaklara Müjde! Tapu Harcı Muafiyeti Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut piyasasına canlılık kazandırmak ve meydana gelen düşüş nedeniyle yeni önlemler ve teşvik projeleri açısından özel bir taslak hazırlanıyor. 492 sayılı harçlar kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi bağlamında vatandaşın, kendisinin ikamet etmesi açısından almış olduğu evlerde ebeveyn başına 300 bin tl, çocuk başına ise 150 bin TL’lik kısmını tapu harcından muaf tutulması yapılacak çalışmalar arasında yer alıyor.

Son zamanlarda kira bedellerinde meydana gelen artış ile İnşaat maliyetlerindeki yükselişe bağlı bir şekilde meydana gelen konut fiyatları dalgalanmaları, yurttaşların ev sahibi olmalarını gittikçe daha çok zor hale getiriyor. Sektörel bazda meydana gelen problemlerin çözümü ve vatandaşların ev sahibi olmalarına kolaylık sağlayacak çalışma ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni tapu harcı muafiyeti çalışması ile geliyor.

Vatandaş Açısından Oldukça Avantajlı Olacak 

Üzerinde çalışılan tapu harcı muafiyeti ile alakalı çeşitli açıklamalarda bulunan gayrimenkul sektörü yöneticisi Özkan Aydemir, tapu masraflarının konut satışlarını doğrudan veya etkilediğini ve bu bağlamda yeni çalışmalar ve teşvikler sağlanmasının tüketiciler açısından önemli bir kazanım olacağını açıkladı.

İndirim İle Teşvikler Oldukça Önemli

Konut kredisi faiz oranlarının, konut piyasasına etkisini açıklayan Aydemir, “Türkiye’de konut edinme ile barınma gereksinimi en önemli hususların başında yer alıyor. Bu sebeple de ev sahibi olmak amacıyla hareket eden yurttaşların en çok başvuruda bulundukları banka ürünü konut kredisidir. Fakat son zamanlarda beklenen oranlara bir türlü inmek nedir bilmeyen ve alım gücünü bir hayli zorlaştıran konut kredisi oranları, konut satışlarının önüne adeta bir set çekmiş gibi. Böyle bir havada gündeme gelecek olan bütün indirim ile teşvikler oldukça önemlidir. Özellikle de tapu harcı muafiyeti ile alakalı gündeme gelen yeni çalışmaların yaşama geçirilmesini talep ediyoruz. Bunun sebebi ise tapu masrafları da en az konut kredisi kadar önemli bir seviyeye ulaşmış durumdadır.” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üzerinden geçilecek olan yeni çalışma ile beraber vatandaşların  tapu harcı ile ilgili muafiyet kazanımları doğrultusunda çok rahat bir şekilde ve çok kısa süre içerisinde ev sahibi olmaları amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP