DOLAR

32,5881

0.29%
EURO

34,7575

0%
ALTIN(gr)

2.491,12

0,28%
BİST 100

%
Valeler Artık Araç Sahiplerinden Haksız Ve Yüksek Ücret Talebinde Bulunamayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Valeler Artık Araç Sahiplerinden Haksız Ve Yüksek Ücret Talebinde Bulunamayacak

Valeler Artık Araç Sahiplerinden Haksız Ve Yüksek Ücret Talebinde Bulunamayacak

Son zamanlarda araç sahipleri, 'Vale' ler ile ilgili çeşitli şikayetlerde bulunuyordu. Fahiş fiyatlar ile araç hasarlarından şikayetçi olan araç sahiplerinin bu çağrılarına cevap niteliğini taşıyan vale yönetmeliği yürürlüğe girdi. Sigortasız ve ruhsatsız işletmelere hapis ve idari para cezaları öngörüldü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Valeler Artık Araç Sahiplerinden Haksız Ve Yüksek Ücret Talebinde Bulunamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda araç sahipleri, ‘Vale’ ler ile ilgili çeşitli şikayetlerde bulunuyordu. Fahiş fiyatlar ile araç hasarlarından şikayetçi olan araç sahipslerinin bu çağrılarına cevap niteliğini taşıyan vale yönetmeliği yürürlüğe girdi. Sigortasız ve ruhsatsız işletmelere hapis ve idari para cezaları öngörüldü.

Gece kulüpleri, AVM’ler ile restoranlara gelen müşterilerin arabalarını belli bir ücret karşılığında parkeden vale-ler, son zamanlarda sıklıkla araçlara zarar vermek, istedikleri yüksek ücretler ile trafiği engellemek konuları ile gündeme geliyor. İnsanların, isteklerine bağlı bir şekilde olması gereken bu hizmetin, genellikle mecburiyet durumuna getirilmesi de meydana gelen problemler arasında ön plana çıkıyor.

Ruhsatsız Vale Olamaz

Son olarak yapılan çeşitli düzenlemeler ile vale hizmetlerinin verilmesi açısından ‘ruhsat’ hususunun olması gerektiğini bildiren uzmanlar, bu hizmetin verilmesi açısından öncelikli olarak Vale firmalarının ruhsat almaları gerekiyor. Aynı zamanda restoran, otel ile avm gibi işletmelerin de vale firmaları ile bir sözleşme imzalaması gerekiyor.  Bu sözleşme ile beraber artık valeler, belli bir ücret (vale firması ile işyeri arasında belirlenen ücret) karşılığında arabayı park edecek ve bunun haricinde başka bir ücret talebinde bulunmayacak.

Son zamanlarda özellikle de valelerin, zoraki bir şekilde araç sahiplerinin elinden anahtarı almaya çalışmaları başta olmak üzere belli bir ücret karşılığında (son zamanlarda yüksek miktarda ücret talep ediliyor) aracı park etmelerinin akabinde meydana gelen araç hasarları ile ilgili şikayette bulunan araç sahiplerinin bu şikayetleri sonuç buldu ve valeler ile ilgili çeşitli düzenlemelere gidildi.

Vale Yönetmeliği Hangi Düzenlemeleri Getirecek

  • Valeler, artık bundan sonra “ben bu bölgenin valesiyim” demek yerine “ben şu restoranda çalışıyorum, ben şu avm’de vale olarak görev yapıyorum, Ben şu gece kulübünün valesiyim” Şeklinde araç sahibine beyanda bulunmak zorunda olacak. 

  • Yeni düzenleme ile beraber valeler, almış oldukları araçlara herhangi bir hasar vermeyecek, verilen hasarları valenin, bağlı bulunduğu firma karşılayacak ve problem ne ise giderecek. 

  • Avm’ler, gece kulüpleri, restoranlar gibi işyerlerinin sözleşme imzalamış oldukları vale firmalarının, araç sahiplerinin memnuniyetini ön planda tutacak şekilde çalışma sistemi oluşturmaları gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP