9 Milyon vatandaşa yeni devlet destekleri! Maddi yardım dahil bu desteklerden kimler faydalanabilir?

9 Milyon vatandaşa yeni devlet destekleri! Maddi yardım dahil bu desteklerden kimler faydalanabilir?

2022 senesinde devlet 9 milyon vatandaşa bu maddi yardım ve destekleri verecek. Maddi açıdan zorda olan vatandaşlar için devlet destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Çoğu vatandaş devletin tanıdığı bu imkanlardan habersiz. İşte 2022 senesinde 9 milyon vatandaşı kapsayan devletin vereceği destek ve maddi yardımlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
9 Milyon vatandaşa yeni devlet destekleri! Maddi yardım dahil bu desteklerden kimler faydalanabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli vatandaşlarımıza müjde üstüne müjde geldi. Son dakika haberine göre; vergi kolaylığı başta olmak üzere erken emeklilik ile fatura indirimi ve ulaşım desteği gibi pek çok alanda devlet, engelli vatandaşlara destek olacak.

Ülkemizde çeşitli sebeplerle engeli bulunan yaklaşık olarak 9 milyon vatandaş bulunuyor. Devlet, bu vatandaşların hayat kalitelerini yükseltmek, istihdamda ve üretimde daha fazla yer almaları açısından sosyal güvenlik konuları başta olmak üzere pek çok hususta destek sağlamaya devam ediyor.

ÖTV, emlak vergisi indirimi ile engelli aylığı destekleri ve evde bakım parası gibi pek çok başlık ele alındı. Aynı zamanda demiryolu ile havayolu uçuşlarında engelli vatandaşlara yönelik çeşitli oranlarda indirim yapılmasına karar verildi.

Bir son dakika haberine göre, engelli yurttaşlar, sigortalı bir şekilde faaliyet gösterirken, çalışma gücündeki kayıp meydana gelenler erken emekli olabilecek. Engellilik derecesine göre ise en az 15 sene çalıştıktan sonra 3600 gün prim ödeyerek emekli aylığı bağlanacak. Engeli istihdam eden işveren gruplarına ise çeşitli prim teşviki uygulanıyor. Engelli iş, işyeri kurma projelerine destek verilecek. Devletin, engelli vatandaşlara yönelik yaptığı yardımlar genel itibariyle Sosyal Güvenlik alanlarında olmaktadır. Aynı zamanda elektrik, doğalgaz, su ile gsm tarife indirimleri de yine aynı şekilde engelli vatandaşlara sağlanan kolaylıkların başında geliyor.

Engelli Vatandaşların Hakları Nelerdir?

Engelli vatandaşların hakları, engeli kanunu çerçevesinde düzenlenmiştir. Kurumların insiyatifinde pek çok yardım ile indirim haklarım mevcuttur. Emlak, gelir, muhtaç aylığı ile evde bakım ve gümrük vergisi ile ÖTV indirimi, 2022 aylık hakkı engelli iş kurma projeleri korumalı park yeri kullanım kartı ile ulaşım indirimli elektrik su ve doğalgaz ile gsm tarife indirimleri rehabilitasyon merkezlerinden faydalanma hakları mevcuttur.

Engelli Vatandaşların 2022 Senesi İçerisinde Aylık Hakları Neye Göre Belirleniyor?

Bir evde yaşayan bütün hane fertlerin, menkul ve gayrimenkul başta olmak üzere bütün gelirlerinin, hanede oturan yani ikamet eden kişi sayısına bölündüğünde net asgari ücretin 1 / 3’ünü geçmemesine bakılıyor. 2022 engelli maaşları aylık olarak engelli vatandaşlara verilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP