DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Bakan Bilgin’den Flaş Asgari Ücret Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Bakan Bilgin’den Flaş Asgari Ücret Açıklaması

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Bakan Bilgin’den Flaş Asgari Ücret Açıklaması

Milyonlarca vatandaşı oldukça yakından ilgilendiren açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin, yakın zaman içerisinde asgari ücret görüşmelerinin startının verileceğini ifade ederek, "asgari ücret, artık bundan sonra bir sosyal adalet mekanizması şeklinde işleyecektir" dedi. Bakan Bilgin, ayriyeten bu yıl asgari ücret faaliyetleri ile alakalı önemli bir detayı daha açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Bakan Bilgin’den Flaş Asgari Ücret Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca vatandaşı oldukça yakından ilgilendiren açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin, yakın zaman içerisinde asgari ücret görüşmelerinin startının verileceğini ifade ederek, “asgari ücret, artık bundan sonra bir sosyal adalet mekanizması şeklinde işleyecektir” dedi. Bakan Bilgin, ayriyeten bu yıl asgari ücret faaliyetleri ile alakalı önemli bir detayı daha açıkladı.

Türk iş toplantısına katılmak amacıyla Afyonkarahisar’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yakın zaman içerisinde asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını dile getirerek, “asgari ücret, bir sosyal adalet mekanizması şeklinde isteyecektir.” Şeklinde ifadeler kullandığı.

Asgari ücret Görüşmeleri Kısa Sürede Başlayacak

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yapmış olduğu konuşmada, yakın zaman içerisinde asgari ücret ile ilgili görüşmelere başlanacağını duyurdu. Bakan Bilgin, asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını ifade ettikten sonra “Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Asgari ücretin, yalnızca düşük gelirli grupların değil aynı zamanda çalışma yaşamında bulunan hemen herkesin gelirlerine bir müdahale etme imkanı olduğunu dile getiren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, aynı zamanda bizim işsizlik sigortasından tutun bütün yapılan harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir.

Dikkat! Asgari Ücret Detayı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “ama esasında etkisi de özel sektördeki ücret seviyesini özellikle de örgütsüz bir şekilde çalışanların ücret seviyesinin paralel bir şekilde değiştiren ve etkileyen durumdur. Bu sebeple de asgari ücret grubu oldukça önemlidir. Demokratik toplumlarda toplumsal dengeleri düzene sokan bir opsiyonu vardır.”

Bu açıdan bakıldığında da önümüzdeki zaman dilimi içerisinde asgari ücret sürecinde bir sosyo-politik aracın en uygun biçimde kullanılarak özellikle de örgütsüz bir şekilde çalışan işçilerin yaşamlarını kolaylaştıracak ve düzenleyecek bir sonuç elde edilmesi hususunda çeşitli çalışmalarımız olacaktır. Bundan hiç kimsenin kesinlikle şüphesi olmasın! Asgari ücret, bir sosyal Adalet mekanizması olarak işleyecektir.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Türkiye Ekonomisi %10 Civarında Büyüme Kat Edecek

Elbette ki Türkiye’nin de değişik problemleri vardır. Türkiye kalkınmasını hızlandırılmasına devam etmek amacıyla gayretlerimiz devam ediyor. 21.7 son çeyrekte, Türkiye büyüme katetti. Bir önceki çeyrekte ise 7.2 lik bir büyüme gerçekleşmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP