Altın Bu Hafta Rotasını Belirleyecek! Sert Kırılım Olacak Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Bu Hafta Rotasını Belirleyecek! Sert Kırılım Olacak Dikkat!

Altın Bu Hafta Rotasını Belirleyecek! Sert Kırılım Olacak Dikkat!

Altını olan, altın almayı düşünenler dikkat. Altın bu hafta rotasını belşrleyecek. Altın fiyatlarına yön verecek gelişme bu hafta yaşanacak. Altın yükselecek mi? Düşecek mi? Açıklanacak bu veriler sonrası yönünü bulacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Altın Bu Hafta Rotasını Belirleyecek! Sert Kırılım Olacak Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel piyasalarda meydana gelen enerji krizi, enflasyon endişelerinden artışa sebep olurken, bu durum ise fiyatlar üzerinde etkisini hissettirmeye başladı. Diğer taraftan bugün Abd’den gelecek olan kritik veri ile beraber altında rota şekil alacak.

Küresel piyasalarda doğalgaz ile petrol fiyatlarındaki artışlar ve enflasyon endişeleri ile beraber altın cazibesini artırmaya devam ediyor. Özellikle de Avrupa başta olmak üzere pek çok dünya devletinde meydana gelen tedarik zincirindeki problemler ile kısıntılar nedeniyle enerji krizine yönelik çeşitli endişeler giderek artıyor.

Diğer taraftan bugün ABD’den gelecek olan eylül ayı tüketici fiyat endeksi ise altın ile dolar fiyatlarında rotayı belirleyecek en önemli iki unsur olacak. ABD Merkez Bankası‘nın varlık alım programındaki yol haritasını yön verecek olan kritik enflasyon bilgileri ile beraber piyasalarda para politikasına yönelik çeşitli ve beklentiler Şekil alacak.

Enflasyon beklentilerinde tahmin edilen durum olursa eğer bu durumda Amerikan Merkez Bankası varlık alım programında erken bir tarihte azaltıma gitme kararı alabilir. Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome  Powel, enflasyon ile istihdam hedeflemesi hususunda oldukça temkinli bir tutum sergilediklerini dile getirdi. İstihdam ile enflasyon rakamlarında gelişecek olan belirgin bir iyileşme ile beraber, ABD ekonomisine yönelik çeşitli toparlanma beklentilerini artıracak ve Amerikan Merkez Bankası başkanının politika adımlarına gönderecek. Bunun tam tersi bir durumun meydana gelmesi halinde ise Amerika Merkez Bankası başkanı, hamle yapma hususunda erken davranmayabilir. Altının ons fiyatı, geçtiğimiz gün 1753 dolardan başlangıç yaptı. Primli bir seyir izlemek suretiyle 1759 dolardan kapanışı sağladı. Altının ons fiyatında ise dün en yüksek 1770 dolar seviyesi görüldü.

Piyasa uzmanlarının yapmış oldukları açıklamalara bakılırsa, euro ve dolardaki fiyat artışının paralel bir şekilde altın fiyatını da önümüzdeki günlerde yükselteceği düşünülüyor.

İşte 13 Ekim Altın Fiyatları

  • Çeyrek altın bugün 828 TL’den alınırken, 844 TL’den satışa sunuluyor.

  • Altının gram fiyatı ise 511,09 seviyelerinde bulunuyor. Kurdaki değişim hareketlerinin devam etmesi durumunda ise altının gram fiyatının 515 TL’yi zorlaması düşünülüyor. 

  • Cumhuriyet altını bugün 3308 TL’den alıcı bulurken, 3361 TL’den satışa sunuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP