DOLAR

32,5759

0.07%
EURO

34,8742

0%
ALTIN(gr)

2.439,42

0,40%
BİST 100

%
Bakan Dönmez’den doğalgaz açıklaması

Bakan Dönmez’den doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgaz konusunda açıklamalarda bulundu. Kış Türkiye için sıkıntısız geçecek. tedarik konusunda iyi durumdayız. Avrupa'daki enerji krizi Türkiye'yi etkiler mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Bakan Dönmez’den doğalgaz açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapmış olduğu açıklamada; ” Doğalgaz ile ilgili ortaya çıkan maliyet artışlarının, vatandaşlarımıza en az derecede yansıması açısından bütün çabayı ortaya koyuyoruz. ” dedi.

Bakan Dönmez, “Türkiye’nin Avrupa devletlerine oran ile tedarik ve arz hususunda iyi bir konumda bulunduğunu açıklayarak, “enerji fiyatlarının küresel piyasaları darmaduman ettiği bir zaman dilimi içerisinde, maliyet ile ilgili meydana gelen artışların yurttaşlarımıza en az derecede yansıması amacıyla elimizden gelen çalışmaların tamamını ortaya koyuyor.” dedi.

EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nın açılış törenine video konferans yöntemiyle katılım sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa’da enerji fiyatlarının adeta tarihi rekorlara imza attığını, tedarik probleminin çözülememesi hususunda durumun çok daha kötü bir hal alacağını söyledi.

Tam da Avrupa’da enerji ile ilgili krizin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde Türkiye’nin adeta bölge ülkelerine oran ile tedarik ile arzusunda iyi bir durumda olduğunu vurgulayan bakan Dönmez, şunları söyledi:

Teknik altyapı hususunda kuvvetli bir durumdayız. Uluslararası boru hatları ile yeraltı doğalgaz depolama ve FRSU ile LNG tesislerimiz gibi sistemi oldukça ciddi seviyede besleyen çeşitli kaynaklara sahibiz. Depolamada gerekli olan hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kış aylarında artış gösterecek olan doğalgaz talebinin karşılanması açısından ek kaynak görüşmelerimiz devam ediyor. Öncelikli olarak Türkiye’nin, uzun vadeli doğalgaz anlaşmalarının olması elimizi rahatlatan bir husus. Diğer taraftan ise doğalgaz gereksinimimizin bu yıl yaklaşık %20 artmasını düşünüyoruz. Değişik tedarik uygulamalarından ek talebi karşılamak amacıyla planlarımızı, yaklaşan kış koşullarına göre devamlı güncel tutuyoruz.

Karadeniz’de faaliyetler takvime uygun şekilde ilerliyor

Denizlerde süregelen faaliyetlere değinen bakan Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz’deki faaliyetlerine destek vermek amacıyla bölgeye gittiğini söyledi. Dönmez, Filyos’ta sondaj kulesinin tekrardan montajını sonrasında Yavuz gemisinin Karadeniz’deki ilk sondajına başlayacağını söyledi.

12 Ocak’ta alacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin gündeminde ilk sıralarda bulunduğunu açıklayarak, Paris iklim Antlaşması’nın onaylanmasının iklim değişikliği ile mücadelede en önemli argüman olacağını dile getirdi.

Bakan Dönmez,

Yenilenebilir enerjide güneş ile rüzgar enerjisinin yaygınlaştırmak amacıyla 4500 megabaytlık yeni arayışlarımızın ilanına çıktık. Totalde 2000 megavat gücündeki yeka res-3’ün başvurularını ise 14 Aralık tarihinde arayacağız dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP