DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.442,32

0,16%
BİST 100

%
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Sendikalar 2022 Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Talep Etti? 
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Sendikalar 2022 Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Talep Etti? 

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Sendikalar 2022 Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Talep Etti? 

Yılsonunun yaklaşması ile birlikte asgari ücret pazarlık yoklamaları başlıyor. Bu süreçte komisyonun asgari ücret için hükümetten hangi rakamı talep edeceği merak konusu. Pazarlıkların 3500 TL ile 4500 TL arası olması bekleniyor. Peki sizce asgari ücret ne kadar olacak?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Sendikalar 2022 Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Talep Etti? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan son dakika haberine göre, milyonlarca vatandaş, 2022 senesi içerisinde asgari ücretin ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Çift haneli enflasyon gıda fiyatlarında meydana gelen artışlar neticesinde gözler asgari ücret zammına çevrildi. Aralık ayında gerçekleştirilecek görüşmeler ile belirlenecek olan asgari ücret zam öncesi sendikalardan ilk bilgilendirme geldi. Hak-İş başkanı Mahmut Arslan, yeni sene içerisinde geçerli olmak şartıyla asgari ücrete zam ile ilgili olarak, “Enflasyonun üzerinde bir zam oranı talep edeceğiz.” Şeklinde konuştu. Peki asgari ücret nasıl hesaplanır? Asgari ücreti ne kadar olacak? İşte tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde.

İşveren sendikaları, işçi sendikaları ile hükümet aralık ayı içerisinde 2022 yılında geçerli olacak asgari ücrette zam pazarlığı açısından bir araya gelecek. Hak-İş başkanı Mahmut Arslan, koronavirüsü pandemisinin etkilerinin azaldığını ve ekonominin hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğine dikkat çekerek, “İnancımız sonsuzdur ki işveren sendikaları, bu büyümede en büyük paya sahip işçilere çok cömert bir şekilde davranacaklardır. Biz, konfederasyon olarak enflasyonun üzerinde bir zam oranı talep edeceğiz. “Dedi.

Asgari ücret soruları ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap veren Arslan,” Türkiye’de asgari ücret ile faaliyet gösterenlerin oranının %40 civarında olduğunu ve bu rakamın çok büyük bir bölümünün de özel sektörde bulunduğunu belirtti. Asgari ücretin belirlenmesinde artık değişik bir modele gereksinim duyulduğunu belirten Arslan, şöyle devam etti.

“Asgari ücret tespit komisyonunda, temsil amacıyla oldukça zayıf, adaletsiz ve katılım anlayışından bir hayli uzak bir sistem var. Artık bu nasıl aşılabilir? Uzun seneler boyunca gündeme getirdik. Yanlış anladılar ve deliler ki orada ak İş olsun ama biz olmayalım, böyle demiyoruz, herkes üyesi kadar orada bulunsun, bu yapılmadı. Asgari ücret komisyonunda mevzuat değişiminin yapılması gerekir. Daha geniş katılımın sağlanması lazım. Sendika üye sayısına oranı ile temsil edilmeli.

Sendikaların asgari ücret zammı ile ilgili görüş bildirmelerini, bundan sonra daha da artacağını göreceğiz.

Kasım aralık ayından itibaren hükümet kanadı, işveren sendikaları ile İşçi sendikaları; asgari ücret zammı ile ilgili görüşmelere başlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP