Son Dakika: Motorine ve Benzine Yeni Zam Geldi

Son Dakika: Motorine ve Benzine Yeni Zam Geldi

Alınan bir son dakika haberine göre, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 41 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 37 kuruş zam yapıldı. Geçtiğimiz haftadan bu yana konuşulan akaryakıt zammı bu geceden itibaren uygulanmak üzere hayata geçti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Son Dakika: Motorine ve Benzine Yeni Zam Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan bir son dakika haberine göre, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 41 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 37 kuruş zam yapıldı.

(EPGİS) Enerji Petrol gaz İkmal istasyonları işveren sendikasından aranan son dakika haberine göre, benzin zammı pompa fiyatına ortalama 14 kuruş olacak şekilde yansıyacak. Geriye kalan 23 kuruşluk bölüm ise devredeki eşel mobil sistemi gereğince ÖTV gelirinden karşılanacak.

Benzin Ve Motorin Büyük Şehirlerde Ne Kadara Satılacak?

  • Motorine (Mazota) gelmiş oranı 41 kuruşluk zammın tamamı ise pompa satış fiyatına yansıyacak. Buna göre artık bundan sonra Ankara’da ortalama 7,85 Tl’den satışa sunulan benzinin litre fiyatı artık 7,99 TL olacak.

  • Benzinin ise litre fiyatı İstanbul’da 7,79 TL’den satışa sunuluyordu. Artık bundan sonra 7,93 liradan satılacak.

  • İzmir’de ise 7,87 TL’den satışa sunulan benzin, artık bundan sonra 8,01 TL’den satılacak.

  • Diğer taraftan Ankara’da ortalama 7,58 TL’lik satış fiyatı olan motorinin ise litre fiyatı bundan sonra 7,99 Tl’den satılacak.

  • Motorinin litresi ise İstanbul’da 7,52 TL’den satılıyordu. Ama artık bundan sonra 7,93 TL’den satışa sunulacak; İzmir’de ise 7,60 liradan 8,01 TL’den satışa sunulacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de İçerisinde bulunduğu Akdeniz pazarındaki işlenmiş mamul fiyatlarının ortalaması ile dolar kurunda meydana gelen değişiklikler göz önüne alınarak, rafineriler aracılığı ile hesaplanıyor. Bu hesaplama neticesinde ise dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbestlik sebebiyle firmalar ve şehirlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanmakta olan eşel mobil sistemi ile beraber petrol fiyatları, uluslararası ürün fiyatları ve döviz kurlarındaki artış neticesinde yurtiçi pompa fiyatlarında meydana gelen çeşitli yükseklikler, eşel mobil sistem sayesinde tüketicilere zam şeklinde yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

2021 senesinin sonuna yaklaşırken, vatandaşlar zam haberleri ile adeta sabaha uyanıyor. Peş peşe gelen zamlar ile beraber başta altın fiyatı olmak üzere döviz piyasası araçlarının önde gelenleri (euro , dolar, sterlin) fiyatlarında ciddi manada artışlar yaşanıyor. Dolar, tarihinin en büyük rekorunu kırmaya devam ediyor.

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin ve benzine gelen zam ile ilgili detaylar bu şekilde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP