Altın Alana Elinde Olana Piyango Vuracak! O Tarihte Altın Fiyatları Rekor Seviyeyi Görecek
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Alana Elinde Olana Piyango Vuracak! O Tarihte Altın Fiyatları Rekor Seviyeyi Görecek

Altın Alana Elinde Olana Piyango Vuracak! O Tarihte Altın Fiyatları Rekor Seviyeyi Görecek

Altın yatırımcısı fiyat hareketliliklerini yakından takip ediyor. Dünya ülkelerinin Merkez Bankalarının pandemi sürecinde karşılığı olmayan para basması altını daha değerli hale getirdi. Tüm dünyada enflasyonlar yaşanırken altın fiyatları istikrarlı şekilde yükseliyor ama yatırımcıların beklediği patlamayı henüz yapabilmiş değil. Son altın yorumları eşliğinde altın gerçeği.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Altın Alana Elinde Olana Piyango Vuracak! O Tarihte Altın Fiyatları Rekor Seviyeyi Görecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda vatandaşların radarına  takılan, 22 ile 14 ayar altın bilezik ve çeyrek ile yarım ve tam altın fiyatları. Tam kapanmadan sonra uzun bir süre sessiz kaldığı fark ediliyordu. Fırtına öncesinde sessizlik mesajlarını alttan alttan vermeye başlayan altında şimdi ise son uyarılar yapılmaya başlandı. Pek çok yorumcu, güne çeyrek altının 900 TL’yi aşacağı ile ilgili fikirler öne sürülürken; altın alacak kişilerin ise bir an önce harekete geçmeleri gerektiği ile ilgili yorumlar da yapılmaya başlandı. Dış ve iç pazarlarda meydana gelen ekonomik ilerlemeler ile eşgüdümlü bir şekilde fiyatı gün içerisinde genel değişime uğrayan ve vatandaşların yatırım denildiğinde akıllara ilk gelen altının fiyatları merak ediliyor. Bu amaç doğrultusunda satış ve alış fiyatları ile alakalı bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar amacıyla serbest pazar güncel altın fiyatları ve çok daha fazlası haberimizde…

Milyonlarca vatandaşın alım satım işlemlerini yaparak ve altına yatırım yaparak kazanç elde ettikleri biliniyor. Genel itibariyle son zamanlarda meydana gelen dolar fiyatındaki artış, altının bütün dengesini adeta altüst etti ve altının fiyatının artmasına sebep olmuştu. Genel itibariyle son 48 saat içerisinde aylardır göremediği noktaya gelmeyi başaran altın fiyatları ise yatırımcıları şok etmeye devam ediyor. Altın fiyatları bu makalenin kaleme alındığı saatleri içerisinde 16 Eylül 2021 cumartesi, 17. 40 sularında bir önceki güne oranla düşüş ile başladı. Gram altın fiyatı 530 TL olurken çeyrek altının fiyatı ise 870 lira ve tam altın fiyatı ise 3478 TL’yi gördü. Yarım altının ise ortalama fiyatı 1745 TL dolaylarında.

Altın piyasası ile ilgili yorumlar yapan analistler, son 3 gün içerisinde ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinde meydana gelen bu gerilemenin altının ons fiyatını destek olmasını neticesinde bugün küresel para piyasalarında ise yükselen risk iştahının altının ons fiyatını baskı aldığını dile getirdi.

Bugün, ABD Merkez Bankası yetkilileri tarafından yapılan ve ileriki açıklamaların izlenmeye devam edeceğini açıklayan Altın piyasası analistleri, bilgi gündeminde ABD’de perakende satışlar başta olmak üzere New York Merkez Bankası imalat endeksi ile çeşitli akademik üniversite emniyet endeksi ile avro bölgesinde dış ticaret dengesinin ön plana çıktığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1770 doların destek ve 1810 doların direnç konumunda olduğunu açıkladı.

Gram altın, küresel altın fiyatlarında meydana gelen süratli yükseliş ve dolar TL’nin bütün zamanların en yüksek civarına ulaşması ile beraber 2021 senesinin zirvesine ulaşmayı başardı. Dolar kuru ile küresel altın fiyatlarının birbirini tamamlaması ile ağustos ayına dair bir fiyat endeksi yaşanmış ve gram altın, eylül ayının ortasından itibaren kademeli bir şekilde yükselmeye devam ediyor.

Altında sene sonunu göreceği en yüksek seviyeden kapanacağını iddia eden uzmanlar 31.12.2021 gününü altın fiyatlarının en zirve gün olacağı yönünde açıklamalarda bulunuyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP