DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Mevlit Kandili’nde Hangi Dualar Okunur, Hangi Zikirler Çekilir, Nasıl ibadet edilir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Mevlit Kandili’nde Hangi Dualar Okunur, Hangi Zikirler Çekilir, Nasıl ibadet edilir?

Mevlit Kandili’nde Hangi Dualar Okunur, Hangi Zikirler Çekilir, Nasıl ibadet edilir?

Mevlit kelimesinin manası doğum anı ya da doğum zamanı demektir. Rebiülevvel ayının 12. Gecesine denk gelen ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişini ifade eden Mevlid Kandili gecesi, yine ibadetler ve dualar ile eda edilecek. Bu bağlamda bugün, idrak edilecek olan kandilde Müslüman vatandaşlar, Mevlid Kandili duası araştırmasını yapmaya başladı bile. Müslümanlık inancı açısından böylesine mühim olan tarihte bu duayı okuyacak olan vatandaşlar, detayları merak ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Mevlit Kandili’nde Hangi Dualar Okunur, Hangi Zikirler Çekilir, Nasıl ibadet edilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Mevlit’ kelimesinin manası doğum anı ya da doğum zamanı demektir. Rebiülevvel ayının 12. Gecesine denk gelen ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişini ifade eden Mevlid Kandili gecesi, yine ibadetler ve dualar ile eda edilecek. Bu bağlamda bugün, idrak edilecek olan kandilde Müslüman vatandaşlar, Mevlid Kandili duası araştırmasını yapmaya başladı bile. Müslümanlık inancı açısından böylesine mühim olan tarihte bu duayı okuyacak olan vatandaşlar, detayları merak ediyor.

O Kutlu Peygamberin dünyaya gelişini bütün müslüman alemi büyük bir coşku içerisinde kutluyor.

Mevlid Kandili Duası Nedir, Bu mübarek Gecede Hangi Dualar Okunur?

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini ifade eden bu kutsal gece, yine en verimli ve maneviyatlı biçimde değerlendirilecek. İbadetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirmek isteyen milyonlarca vatandaş,  bu hususta Mevlit Kandili duası nedir, bu gecede hangi dualar okunur?’ Sorularına cevap arıyor.

Mevlit Kandili’nde Okunacak Dualar

  • Elhamdülillahi rabbil alemin… 

Ey bütün mahlukatları yoktan var eden, Öyle ki kusurlarımıza bakmadan, biz kullarına mağfiret kapısını açan, zayıfların ve miskinlerin yardımcısı, günahlarımızı bağışla, alemlerin tek sahibi olan Yüce Rabbım! 

  • Biz kurlarını harika bir şekilde yarattın, sayısız nimetlerin içerisinde bulunuyoruz. Nimetlerin içindeki bunların en büyüğü, biz kullarına ihsan ettiğin İslam dini ile iman ve Kur’anı Kerim’dir. Biz kullarını sonsuza dek bu lütfundan ayırma ya Rabbi!

  • Sen ki bütün kainata, bilhassa Müslümanlara lütufsun, merhametlisin. Inanmış insanlar olarak bizler de, senin huzurundayız. Sana güvenerek ellerimizi açtık, Sana yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyle bizleri huzurundan boş çevirme yarabbi!

Mevlit Kandili’nde Hangi Zikirler Ve Tesbihler Çekilir?

Mevlid Kandili tesbihleri

Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu Ekber, vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.

Mevlid Kandili zikirleri

  • La ilahe illallah, Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed, 

  • Estağfurullah, 

  • Sübhanallah, 

  • Elhamdülillah, 

  • Allahuekber 

  • La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

Bu zikirler ve bu tesbihler ile mübarek Mevlit Kandili gecesi, manevi bir atmosfer içinde kutlanacak. Bol bol dua edilmeli, zikirler çekilmeli ve Yüce yaradan’dan af dilemeli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP