550 Bin Aileye Aylık 1797 TL Maddi Yardım! Kimler Alabilecek Şartlar Neler?

550 Bin Aileye Aylık 1797 TL Maddi Yardım! Kimler Alabilecek Şartlar Neler?

Devlet toplamda 963 milyon 172 bin lira, 550 bin aileye aylık 1797 TL maddi yardım yapacak. Yardımları haber detayımızda anlatılan şartları yerine getirenler alabiliyorlar. devletin yapacağı maddi yardımla ilgili detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
550 Bin Aileye Aylık 1797 TL Maddi Yardım! Kimler Alabilecek Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet, kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamayan (bakıma muhtaç) hasta ve ağır engelli yakını bulunan ve bu engell yakınının bakımını üstlenen akrabalarına destek olabilmek amacıyla aylık düzenli bir şekilde ödeme yapıyor. Buna ”evde bakım yardımı’ adı veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu açıklamada “bakıma muhtaç olan engeli yurttaşlar ile aileleri açısından toplamda 963 milyon 172 bin lira ‘evde bakım yardımı’ adı altında ödemeleri hesaplara yatırıyoruz” dedi. 5 gün boyunca devam edecek ödemelerin tutarı ise kişi başı aylık 1797 lira.

Bu Yardımdan Faydalanmak İçin %50 Engelli Olmak Gerekir

Engelli vatandaşa bakmakla yükümlü olan kişinin, evde bakım parası alabilmenin şartı olarak ise engelli vatandaşın en az %50 veya daha da üzerinde bir oranda engeli olduğunun sağlık kurumları tarafından verilen heyet raporu ile belgelenmesi gerekir. Verilecek raporda ‘Ağır engelli’ ibaresi kesinlikle bulunmalı. %50’den daha düşük bir engellilik oranı tespit edilmesi ise evde bakım parasının verilmesine engel teşkil eder. Muhtaçlık ve hasta hallerinde de vatandaşın başta yeme-içme ile tuvalet ve banyo gibi zorunlu gereksinimlerinin tek başına yerine getirip getirmediğine bakılarak karar verilir.

Gelir Durumu Da Önemli Bir Şart

Evde bakım yardımının ödenebilmesi amacıyla sağlık kurumları tarafından verilen heyet raporunun haricinde aynı zamanda gelir durumu da önemli bir kriter. Evde bakım yardımının alınabilmesi amacıyla hanede bulunan fert başına gelirin 2021 senesi içerisinde 1704 TL’yi geçmemesi gerekir. Maaş açısından günde en az 8 saat bakım uygulamalarının yapılması zorunludur. Rapor almadan önce ikamet edilen yerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüklerine ya da var ise eğer ilçe müdürlüklerine başvuru işlemlerinin yapılması gerekir. Başvurular, 1 ayda neticelendirilir. Evde bakım yardımı ise her ayın 15 ile 31 arasında hesaplara geçiyor. Ödeme sorgulamalarının yapılması ise e-devlet uygulaması üzerinde arama motoruna ‘Engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama’ yazılmak suretiyle yapılır.

Böylelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın yapmış olduğu açıklamalara göre ayın 31’i ne kadar evde bakım yardımı aylıkları (1792 TL) hesaplara geçiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP