Altın Fiyatlarında Golden Cross Bekleniyor! Dikkat Bu Seviye Kırıldığı An Hareket Başlayacak!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatlarında Golden Cross Bekleniyor! Dikkat Bu Seviye Kırıldığı An Hareket Başlayacak!

Altın Fiyatlarında Golden Cross Bekleniyor! Dikkat Bu Seviye Kırıldığı An Hareket Başlayacak!

Ekonomide hareketli günler yaşanıyor. Merkez Bankası faizleri düşürmeye devam ederken döviz ve altın fiyatları yukarı seyrine devam ediyor. Altın yatırımcısı altın fiyatları ile ilgili son yorumları ve uzman ekonomistlerin analizlerini dinliyorlar. Altının teknik analizi ve ulaşabileceği hedefler ile ilgili son analiz haber detayımızda. Belirtilen seviyeler kırılacak olursa altın fiyatlarında Golden Cross hareketi bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Altın Fiyatlarında Golden Cross Bekleniyor! Dikkat Bu Seviye Kırıldığı An Hareket Başlayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Gram altındaki fiyat ise tarihi bir rekora daha imza attı. En son 2020 senesinin 6 kasım tarihinde 540 lirayı gören gram altın, hızlı yükselişi takip ederek adeta trendini devam ettiriyor. 560 TL seviyesine kadar yükselen gram altının yükselişine devam edilmesi durumunda tarihi rekorunu kırması bekleniyor.

Gram Altındaki fiyat artışı, Dolar/TL paritesi ile küresel altın fiyatlarında meydana gelen yükselişle beraber bütün zamanların gün kapanış zirvesine yakın bir portre çiziyor. Eğer ki gram altın fiyatı 560 TL bandına ulaşırsa 550 TL’nin üzerinde 2-3 gün kapanış yaparsa yeni bir rekor kırılacak.

Altının Ons Fiyatı

Amerika Birleşik Devletleri’nin enflasyon verileri bildirgesinin hemen sonrasında hızlı bir şekilde yükselişe geçen altının ons fiyatı, 1800 doları bulmuştu. Geçen cuma gününden itibaren altının ons fiyatında gerileme meydana geldi. Varlık alımı azaltımı programına ait beklentiler ise fiyatlamalardan etkilenmişti. Üretim mekanizmalarındaki meydana gelen düşüşün ortaya çıkardığı belirsizliklerle tekrardan yükselişe geçen altının ons fiyatı, cumartesi günü yani bugün 1792 dolardan işlem görüyor.

Altının Gram Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Altının gram fiyatı, geçen hafta 530 lira seviyesinden günü kapatarak bu senenin zirvesine ulaşmıştı.  Altın ve dolar piyasasında meydana gelen bu yükseliş ile beraber, küresel altın fiyatlarının takip edilmesi gündem oldu. Cuma (Dün) güne 546 TL bandında başlangıç yapan altının gram fiyatı, küresel altın fiyatları ile dolar fiyatında meydana gelen yükselişe paralel bir şekilde artış gösterdi ve 560,37 TL’ye kadar yükseldi.

Altın piyasası ile ilgili analiz yapan ekonomistlerin söylemiş olduklarına göre, altın piyasasındaki fiyat artışları kasım ayı itibari ile daha da yükselecek.

Gram Altın Rekoru 560 TL

2020 senesinin 6 Kasım tarihinde gün içerisinde 540 TL bandına ulaşarak bütün zamanların rekorunu kıran gram altın, daha sonrasında ise günü 554 TL’den kapatmıştı ve altın kapanış seviyesine ulaşmış. Eğer ki gram altın fiyatı bugün ( 23 Ekim 2021 Cumartesi ) 560 TL’ye çıkar ve günü 560 TL’nin üzerinde kapatırsa o zaman altından yeni bir rekor seviyesine ulaşabileceğini söyleyebiliriz. O seviyenin üzerinde golden cross hareketinin gelebileceğini belirten uzmanlar bu seviyelerde sert kırılım olabileceği konusunda uyarılarını yineliyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP