DOLAR

32,3483

0.26%
EURO

35,1132

-0.12%
ALTIN(gr)

2.308,18

1,36%
BİST 100

%
Faydalı Diye Eşek Sütü İçti Az Daha Ölüyordu! Bakın Ne Duruma Düştü!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Faydalı Diye Eşek Sütü İçti Az Daha Ölüyordu! Bakın Ne Duruma Düştü!

Faydalı Diye Eşek Sütü İçti Az Daha Ölüyordu! Bakın Ne Duruma Düştü!

Toplumun genelinde, eşek sütünün başta mide problemlerinden cilt sorunlarına kadar pek çok hastalığa iyi geldiği öne sürülüyor. Ancak yapılan bilimsel çalışmalara göre eşek sütünün herhangi bir faydası olmadığı tespit edildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Faydalı Diye Eşek Sütü İçti Az Daha Ölüyordu! Bakın Ne Duruma Düştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

British Asociation Of Dermatologist bölgesinde kaleme alınan bir makalede, 25 yaşındaki genç bir kadının, eşek sütünü tükettikten sadece 7 dakika sonra alerjik reaksiyonlara karıştığı ve adeta ölümün kıyısına geldiği anlatıldı.

Türkiye’de ise ulusal yayıncılık yapan bir haber kanalında verilen bilgilere göre, Antalya’da litresi 100 liradan satılmakta olan ve pek çok hastalığa şifa olduğu öne sürülen eşek sütünün rahatsızlıkların iyileşmesinde bir rol oynamadığı açıklandı.

Eşek Sütünün, Kanser Hastalığını Önlediğine Dair Bilimsel Bir Açıklama Yok

Konu ile ilgili açıklama, Akdeniz Üniversitesi farmakoloji bölümünden geldi. Prof. Coşkun Usta, “Yararlı dahi olsa bu fiyatlarda satılması kesinlikle doğru değil. Kanser hastalığını önlediğine dair herhangi bir çalışma henüz yapılmadı. Basit bilgilerle ‘Eşek sütü kansere iyi geliyor’ demek suistimalden başka bir şey değildir.” Dedi.

Halk arasında eşek sütünün, anne sütüne çok yakın özelliklere sahip olduğu öne sürülerek senelerce eşek çiftliği sahipleri aracılığı ile yurttaşlara satılan sütün, yurtdışında bilim insanları tarafından laboratuvar ortamında araştırılıp, bilimsel makalelere konu olduğuna ve kesin olarak kanıtlanmış bir yararı bulunmamakla beraber alerjik reaksiyon gösterebildiğine dikkat çekildi.

25 Yaşındaki Kadın Eşek Sütü İçti Ölümden Döndü

Eşek sütü tüketiminin, ölümle sonuçlanabilecek derecede tehlikeli neticeleri olduğuna dikkat çeken Prof. Usta, ” 25 yaşındaki bir kadın, eşek sütünü tükettiği için vücudunda çeşitli alerjik reaksiyonlar meydana geldi ve bu kadın ölümle sonuçlanacak kadar kötü bir hale geldi. Kadın, eşek sütünü içtikten sadece 7 dakika sonra alerjik reaksiyonlara karıştı ve adeta ölümün kıyısına geldi. 2017 senesinde kadının gözlerinin ciddi manada şiştiği, ve vücudunun çeşitli bölgelerinde kabarcıklar ile kızarıklar meydana geldiğinin ele alındığını dile getirerek, eşek sütünün kadında çok yüksek alerjik reaksiyona sebep olduğu bildirildi “dedi.

İnsanlar, Eşek Sütüne Değil de Tıp Bilimine Güvenmeli

Belki de yüzyıllardan beri diyor herhangi bir hastalık meydana geldiğinde insanlar arasında ‘Eşek sütü içsin iyi gelir’ şekilde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ve hiç kimsenin de buna karşı çıkmadığını dile getiren bilim insanları, “Tıp zaten yeteri kadar ilerlemiştir ve bu çeşit rahatsızlıklara bilimsel olarak müdahale edilmektedir. Tüketiciler, hekimlere ve sağlık kuruluşlarına danışmadan bu tür ürünlere kesinlikle yaklaşmamalı. Örnek verilecek ise bazı ürünler açısından Türkiye ve dünyadaki sağlık kuruluşlarından ‘sağlığa yararlı’ olduğu hususunda belgeler alınmıştır. Bu ürünlerin tebliğ olarak kullanılabileceği belirtilmiştir. Ancak Bu ürünlerde böyle bir durum sorumlu değildir. ” Denildi.

Halk Aldatılıyor

Yıllardan beridir insanların, eşek sütünün faydalı olduğu ile ilgili bilgiler ile kandırıldığını dile getiren bilim insanları, eşek çiftlikleri kurularak, litresi 100 TL’den satılan eşek sütünün büyük bir piyasayı meydana getirdiğini dile getiriyor. İnsanların, ezberden gelen halk arası söylemlere değil de bilime inanmaları gerektiği hususunda uyarılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP