Rümeysa Doktor 36 Saat Nöbet Tuttuğu İçin Mi Trafik Kazası Geçirip Hayatını Kaybetti?  
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Rümeysa Doktor 36 Saat Nöbet Tuttuğu İçin Mi Trafik Kazası Geçirip Hayatını Kaybetti?  

Rümeysa Doktor 36 Saat Nöbet Tuttuğu İçin Mi Trafik Kazası Geçirip Hayatını Kaybetti?  

Türkiye geçen hafta Dr. Rümeysa Şen için ağladı. Bilim kurulu toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çok önemli açıklamalarda bulundu. Aşı sayesinde günlük vaka sayılarında ciddi manada düşüş olduğunu da dile getiren Koca, "çok yakın zaman içerisinde günlük vaka sayılarının daha da düştüğünü göreceğiz" dedi.   

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Rümeysa Doktor 36 Saat Nöbet Tuttuğu İçin Mi Trafik Kazası Geçirip Hayatını Kaybetti?  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Video konferans uygulaması ile düzenlenen koronavirüs bilim kurulu toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamada Fahrettin koca, geçen hafta herkesi derinden etkileyen bir olay yaşandığını da açıkladı. 

 

Doktor Rümeysa Şen, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti 

 

Trafik kazasında hayatını kaybeden Doktor Rümeysa ile ilgili açıklamalarda bulunan sağlık bakanı Fahrettin koca, Doktor Şen’in bütün zor koşullara rağmen hekimlik mesleğine bağlı, yaşamanın henüz baharında bir doktor olduğunu söyledi. Doktor Şen’in, geçtiğimiz cumartesi elim bir trafik kazasında yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

 

Bu kazanın oldukça dramatik olduğunu ve herkesi derinden sarstığını söyleyen Koca, şöyle devam etti:

 

“Olay, Ankara şehir hastanesinde görev yapmakta olan bu gencecik doktorun nöbetini tamamladıktan sonra hastaneden ayrılmasından sadece 2 saat sonra, evine dönüş yolunda oldu. Annesinin şöyle dediğini belirledik, ‘kahvaltıyı hazırlayıp onu beklemiştik.’ Bu acıyı bana en derinden hissettiren ise zaten anne yüreğinden gelen bu söz oldu. O kahvaltı sofrasını oturamadı. Doktor Rümeysalar kolay bir şekilde yetişmiyor. Bir hekim, binlerce insan arasından çıkıyor. Bir hekimin kaybı hepimiz açısından büyük bir kayıptır. Böylesine dramatik bir olayın içimizde yol açmış olduğu duyguları, kelimeler ifade etmeye yetmez. Sevgili Rümeysa’ya Allah’tan rahmet diliyorum. ailesinin, ablasız bir hayatı hayal bile edemeyen kız kardeşinin, mesai arkadaşlarının başı sağolsun. Sağlık camiamızın başı sağolsun.” Dedi.

 

Doktor Rümeysa Şen’in Kazadan Önce 36 Saat Nöbet Tuttuğu Şeklindeki Bilgi Tamamen yanlıştır 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, bu elim kazalarda pek çok yanlış bilgilerin, kasıtlı bile söz konusu olmadan doğru bilgilermiş şeklinde yayılmasının olağan olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bu hususta açıklık getirmek, bu konu ile alakalı bir şeyler söylemek istiyorum. Bazı kliniklerde asistan doktorların 36 saat boyunca nöbet tuttukları durumlar olduğu maalesef gerçektir. Doktor Rümeysa arkadaşımızın kazadan önce 36 saat boyunca nöbet tuttuğu ile ilgili bilgi ise yanlıştır. Arkadaşımız, günlük mesainin sonrasında nöbet tutmuş, sabah hastaneden ayrılmıştır. Olay ile ilgili doğru bilgi budur. Fakat bu bilgiyi, bizleri uzun çalışma saatleri gerçeğinden uzak tutamaz. Hemen açıklamak istiyorum ki biz değil 36 saat, 24 saate varan bir çalışma süresini dahi insani bulmadığınız belirtmek istiyoruz. Dedi. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP