DOLAR

32,5659

0.24%
EURO

34,9555

-0.07%
ALTIN(gr)

2.445,77

0,40%
BİST 100

%
Son Dakika Doğalgaz Açıklaması Geldi: Azalacak!

Son Dakika Doğalgaz Açıklaması Geldi: Azalacak!

(TPAO) Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yönetim kurulu başkanı ve ayrıca genel müdürü olan Melih Han Bilgin,  Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazın üretimi karışması ve Türkiye ekonomisine kazandırılması bizim hedeflediğimiz en büyük şeydir." Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Son Dakika Doğalgaz Açıklaması Geldi: Azalacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Bilgin, diğer taraftan Amasra-1 kuyusundan gelen 135 milyar metreküplük keşfedilmiş doğalgaz haberlerinin, doğalgaz gereksinimi karşılamada dışa bağımlılığı önemli derecede azaltacağını müjdeledi.

 

Başkan Melih Han Bilgin, Bartın Üniversitesi 4. araştırma geliştirme proje pazarı etkinliğinin kutlubey yazıcılar yerleşkesi konferans salonunda kapanış toplantısına görüntülü bir şekilde bağlandı ve hem Türkiye ekonomisi hem de doğalgaz ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Karadeniz Bölgesi’nde uygulanmakta olan doğalgaz sondajlama faaliyetleri ile önemli bir doğalgaz rezervi keşfedildiğini dile getiren Bilgin, Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın üretime geçmesi ülkemiz için kazandırılması en büyük hedef. Karmaşık ve teknik bir teknoloji gerektiren bu piyasada bizler de diğer bütün alanlarda olduğu gibi yenilik ve teknoloji odaklı faaliyetlerimizde hem araştırma geliştirmeye hem de yerleştirmeye oldukça önem veriyoruz. “Dedi.

 

Bilgin, ayrıca geleceğin mimarları olan genç kuşağın bu alanda çeşitli faaliyetler yapmasının devam edilebilir girişimcilik ve büyüme ekosistemin iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayacağını da açıkladı.

 

TPAO olarak hedeflerinin bir yandan arama ile üretim faaliyetleri olurken, diğer taraftan ise bölgede devam edilebilir bir ekonomik büyüme sağlanabilmesi amacıyla gerekli altyapı zemininin meydana getirilmesine katkı sunmak olduğunu ifade eden bir Bilgin, bu bağlamda içinde bütün paydaşlar ile beraber mümkün olan en üst derecede işbirliğini geliştirmek istediklerini vurguladı. 

 

Ultra derin sondaj faaliyetlerinde dünya genelinde çok önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizen Başkan Bilgin, şunları söyledi:

 

“Bu bağlamda 2020 senesinde Sakarya gaz sahası içerisinde milli avantajlarımızı kullanmak suretiyle gerçekleştirmiş olduğumuz ultra derin sondaj faaliyetlerimiz, dünya çapında başarılı neticeler getirmiştir. Bilindiği gibi Sakarya gaz sahası keşfi 2020 senesinde dünyada ikinci, denizlerde ise en büyük keşif olarak tarihe geçmiştir. “Dedi.

 

Öncelikli olarak Tuna-1 kuyusundan gelmekte olan güzel gelişmeler, 405 milyar metreküplük ve daha sonrasında ise Amasra-1 kuyusundan gelmekte olan 135 milyar metreküp doğalgaz gelişmeleri, Türkiye’nin doğalgaz gereksinimi karşılamada dışarıya bağımlılığın önemli ölçüde azalacağını müjdeledi. “Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP