DOLAR

32,5159

0.28%
EURO

34,6016

0.25%
ALTIN(gr)

2.499,12

0,66%
BİST 100

%
Finansal Açıdan Rahatlamak İçin Neler Yapılabilir? 

Finansal Açıdan Rahatlamak İçin Neler Yapılabilir? 

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın bankalara ya kredi ya da kredi kartı borcu bulunmaktadır. İş, bu borcun geri ödenmesine geldiğinde ise problemler kendini gösteriyor. Bu nedenle vatandaşların yapmaları gereken en önemli şeylerden bir tanesi şudur: "Bankalar, ne kadar cazip faiz oranları ile kredi verirse versin, ben kendi paramı yönetmeyi bilmeliyim! "Olmalıdır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Finansal Açıdan Rahatlamak İçin Neler Yapılabilir? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sizde paranızı nereye harcadığınızı bilmiyorsanız, elde ettiğiniz geliri kısa süre içerisinde eritiyorsanız bu haber tam size göre…

 

Öncelikli Olarak Hedef Belirlemelisiniz 

 

Her ne olursa olsun elinizdeki paranın hesabını bilmenin en önemli yolu hedefin yazılması ve ona kilitlenmek. Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre; hedefini bir yere yazanlar, ona ulaşmada %42 oranında daha çok başarılı oluyor. Peki senin hedefin nedir? Örnek: 20 bin TL’lik borcu kapatmak mı?

 

Bir Başka Aşamada İse Bütçe Geliyor 

 

Eline ne geçiyorsa kısa süre içinde harcıyor musun? İyi peki nereye, ne kadar harcadığını biliyor musun? Ya da bunu bir kenara yazıyor musun? Cebine giren paranın hesabını yapmak amacıyla her ay sadece 15 dakikayı bütçene ayır. Bütün kamu kurumları başta olmak üzere belediyeler ile apartman yönetimleri dahi bütçe yaparak yönetiliyor. Peki sen bunu yapmıyorsun?

 

Birikim, Olmazsa Olmaz

 

En iyi para biriktirme yönteminin para harcamak olduğunu sana söylediğimde belki de bana kızacaksın. senra yeter ki elinle para geçtikten hemen sonra hedefin için onu bir kenara ayır.

 

Bir Formül Oluşturmaya Ne Dersin? 

 

Örnek vereceğiz sadece… Eline geçen gelirin %10’unu birikim için ayır. %30’unu ise isteklerim için harca ve %60’ını ise gerçekten İhtiyaç duyduğun şeyler için harcayarak aslında mükemmel bir formül oluşturmak ve böylelikle hem ihtiyaçlarını karşılamak sende birikim yapmak artık senin elinde olacak.

 

Otomatik Hesap Oluşturmayı Denedin Mi Hiç? 

 

Maaşın ya da kazandığın ücret hesabına geçtikten hemen sonra otomatik bir şekilde başka bir hesaba gitmesini ister misin? Ama burada bir şart var, bu hesaba kesinlikle dokunmayacaksın!

Etrafında Harcayan Değil, Biriktiren Arkadaşların Olsun! 

 

Etrafında biriktiren insanlarda bulunsun nokta biliyor musun? Yapılan bir araştırmaya göre bir insan, etrafında bulunan ve yakın arkadaşlık ettiği 5 insanın ortak karışımıymış. Bu nedenle de senin de etrafında para biriktiren arkadaşların olursa, mutlaka senin parasal davranışlarına olumlu etki yapacaktır.

 

Acil Durum Fonu Oluştur!

 

Önünde seni bekleyen 3 yılın birikimini başka bir hesapta topla ama bu hesaba karışma! 

 

Kredi Kartı Ekstrene Dikkat Et! 

 

İhtiyaçlarını not et, sana lazım olmayan bir şey varsa listenden sil, böylece ekstrem kabarmaz. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP