2023 Odun, Kömür Desteği Nereden, Nasıl Alınır? Kömür Ve Odun Desteği Yapan Kurumlar Hangileri?

2023 Odun, Kömür Desteği Nereden, Nasıl Alınır? Kömür Ve Odun Desteği Yapan Kurumlar Hangileri?

ABONE OL
12 Aralık 2022 22:04
2023 Odun, Kömür Desteği Nereden, Nasıl Alınır? Kömür Ve Odun Desteği Yapan Kurumlar Hangileri?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşlar, arama motorlarında odun kömür desteği nasıl alınır? Sorusuna cevap aramaya başladı. 2023 kış aylarında devlet, yakacak kömür ve odun desteğinin nasıl alınacağı ve başvuruları ile ilgili bilgiyi bu haberin alabilirsiniz…

Kış aylarının gelmesi ile beraber yakacak kömür ve odunu bulunmayan yurttaşların, devlet odun kömür desteği veriyor mu? Şeklinde sonuç oldukları sorulara cevap arayan vatandaşların sayısı neredeyse milyonları buluyor. Odun kömür yardımı yapan kurum ve kuruluşlar 2023 senesi içerisinde aşağıdaki gibidir:

Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kaymakamlık makamları ile valilikler, belediyeler ile sosyal yardımlar genel müdürlüğü,  2023 senesi içerisinde vatandaşlara odun ve kömür desteği veren kurumların başına geliyor.

Yakacak (Odun, Kömür) Desteğini Kimler Alabilir? 

 Devletten yakacak yardımını alacak vatandaşların aşağıda belirtilmiş koşulları yerine getirmesi gerekir.

Odun ve kömür desteği, her evde ikamet eden kişi başına düşen gelirin asgari ücretin ⅓’den az olması hallerinde yapılır. Bu şartlarda bulunan vatandaşlar, ilgili kurumlara TC kimlik kartları ile başvuru gerçekleştirebilir. Devlet odun kömür desteği başvurusunda bulunacak vatandaşların 18 yaşından büyük olmaları gerekir. Bu koşulları yerine getiren vatandaşlar, yakacak yardımı için başvuru yapabilir.

Yakacak (Odun, Kömür) Desteği İçin Nereye Başvurulur? 

 Sosyal Yardımlaşma vakıfları başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüklerine, Valilik ya da Kaymakamlık makamlarına, sivil toplum kuruluşlarına yakacak yardımı için başvuru yapılabilir.

Devlet Yakacak Yardımı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? 

 Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının bulunduğu kimlik kartının fotokopisi, fakirlik belgesi yakacak yardımı başvurusu açısından gerekli olan belge, başvuru dilekçesi.

Yakacak yardımı (Kömür Ve Odun Desteği) Nasıl Alınır? 

Devlet, kömür ve odun yardımlarını, aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında dosyası mevcut olan vatandaşlara veriyor. Kömür ve odun yardımı alabilmek amacıyla bir evde yaşayan kişi başına düşen gelirin asgari ücretin ⅓’ünden az olması gerekir. İlgili kurumlara, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının bulunduğu kimlik kartı veya nüfus cüzdanı ile başvuru yapılabilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından dosyası var olan yardıma muhtaç aileler tespit edilerek, bu ailelere yakacak yardımı verilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP