Emekli Ek Ödemelerine %100 Zam Geliyor!    

Emekli Ek Ödemelerine %100 Zam Geliyor!   

Türkiye'de yaklaşık 12 milyon emekli vatandaş ek ödeme zammı ile ilgili tartışmalar sürerken, emekliler, halen maaşlarının yüzde 4 ila 5 oranını oluşturan ek ödemenin yüzde 8'e çıkarılmasını talep ediyor. Her sene, ocak ile temmuz aylarında artış gösteren emeklilere ek ödeme yolu ile ekstradan zam verilmesi planlanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Emekli Ek Ödemelerine %100 Zam Geliyor!    
1

BEĞENDİM

ABONE OL

BAĞ-KUR, SSK ile kamu personeli emeklilerine her ay maaşlar ile birlikte ödenmekte olan ek ödemenin artırılması ile ilgili talepleri var. Talep ise halen ek ödemenin yüzde 4 ve 5 oranından en az yüzde 8’e çıkarılması ile ilgilidir. Emekli vatandaşlar, vergi iadesi sisteminin yerine getirilmiş olup ek ödeme sisteminin artık düşük kaldığını dile getirerek, oranın daha çok artırılmasını istiyor.

 

Emekli Vatandaşların Heyecanlı Bekleyişi Sürüyor 

 

Türkiye’de şu anda 1018 TL’nin altında maaş alan emekli vatandaşlara yönelik net maaşlarının yüzde 5’i oranında ek ödeme olarak verilmekte. Maaşı bin 18 TL’nin üzerinde olan emekli vatandaşlara ise ek ödeme aylığı yüze 4 şeklinde yansıtılmaktadır. Ek ödeme, her ay maaşlarla birlikte verilmekte. Emekli vatandaşlara zam yapıldıkça  ödeme, yeni maaş üstünden hesaplanacağından artış gösteriyor. Halen maaşı 1.000 lira olan emekli, 50 lira da ek ödeme alıyor.

 

Eğer ki bu söz konusu ek ödeme oranı, yüzde 8’e yükseltilirse, bu durum emekli vatandaşın alacağı maaşın yani ek ödemesi 80 tl’ye varacak. Maaşı 1500 TL olan emekli vatandaşa ise halen 60 TL Ek ödeme yapılırken, %8 oranında bir uygulama olması durumunda ise 120 TL verilmeye başlanacak. Emekli vatandaşların eline aylık bin 560 TL yerine artık 1620 tl geçecek. Emekli vatandaş, 60 lira ek ödeme zammı almış olacak. 

 

Buna Bakanlar Karar Verecek 

 

Türkiye Emekliler Derneği’nin’ de yine aynı şekilde emekli vatandaşlara verilecek ek ödemenin artış göstermesi açısından çeşitli çalışmaları devam ediliyor. Derneğin genel başkanı Kazım Ergün, emeklilerin temel gıda maddeleri açısından %8 oranında katma değer vergisi ödediğini söylüyor. Bu nedenle de ek ödemede %8 oranında ya da bunun altında bir ek ödeme zammının olmaması gerekiyor. Her kesime teşvik uygulanırken, yine aynı şekilde emekli vatandaşların istekleri de dikkate alınmalı şeklinde ifadeler kullanıyor. Gözler ise maliye ve Çalışma Bakanlığı’nın vereceği karara çevrildi. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP