DOLAR

32,5760

0.09%
EURO

35,0346

0.55%
ALTIN(gr)

2.428,06

0,22%
BİST 100

%
Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor, Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor, Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor, Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın yapmış olduğu açıklamalara göre, araçlarda kış aylarında patinaj zinciri bulundurulması ya da kullanılmasının kış lastiği takma zorunluluğunu ortadan kaldırmadığı vurgulandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor, Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşya ve yolcu taşımalarında kullanılmakta olan araçlar açısından 1 Aralık 2021 tarihinden itibaren kış lastiği uygulaması zorunlu bir şekilde başlayacak. Kış lastiği takmamanın cezası ise 846 TL olarak açıklandı.

 Türkiye’de kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2021 tarihinde sona ermişti ve 1 Aralık 2021 Tarihi itibari ile yeniden zorunlu hale gelecek. Meydana gelen kazaların önüne geçilmesinde ve yakıt tüketiminin azaltılmasında oldukça önemli bir etkiye sahip olan kış lastiği ile ilgili bilgilendirmede bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülerin kış lastiklerini takma işini son güne bırakmadan hemen takmaları gerektiğini ifade ettiği.

 

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar? 

 Kış lastiğinin zorunluluk arz ettiği alanlara ve kullanım maksadına değinen Başkan Fevzi Apaydın, kış lastiğinin eşya ve yolcu taşımalarında kullanılmakta olan (Yabancı plakalı araçlar da dahil olmak üzere) araçlarda zorunlu olduğu vurgulandı. Kış lastiği zorunluluğuna riayet etmeyenlerin cezası ise aracın işletenine 846 TL para cezası olarak karşımıza çıkıyor. İdari para cezasının sonrasında aracı kullanan kişiye lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yere gitmeleri için izin verilir. Kış lastikleri, otobüs ve kamyon türleri araçların tahrikli dingilleri üzerinde bulunan bütün lastiklerinde ve aynı zamanda minibüs, kamyonet ile otomobillerinde bütün lastiklerinde ve seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınmış olan lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Yalnızca buzlu zeminlerde kullanılabilen bazı çivili lastikler, kış lastiği yerine geçebilir. Kış lastikleri, diş derinliği kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerde 4 milimetreden; kamyon, otomobil, minibüs türü araçlarda ise 1,6 milimetreden az olamaz.

 

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Yılbaşında Artacak 

 Herkesin, araçlarına kış bakımı yapmaları gerektiğine de vurgu yapan Başkan Akaydın, havaların soğumasıyla beraber normal lastikler sert bir hal aldığı ve yola tutunmasının da zorlaştığını söyledi. Kış lastiklerinin özellikleri itibari ile özel hamuru ve yüksek silika oranı aracılığı ile 7 derecenin altında da ve yumuşaklığını ve dayanıklılığını korur.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP