DOLAR

32,5820

0.12%
EURO

35,0236

0.43%
ALTIN(gr)

2.421,74

-0,04%
BİST 100

%
300 Milyon TL Sermayeli ‘Tera Yatırım Bankası’ Kuruluyor, Tera Bank Kimin?  
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • 300 Milyon TL Sermayeli ‘Tera Yatırım Bankası’ Kuruluyor, Tera Bank Kimin?  

300 Milyon TL Sermayeli ‘Tera Yatırım Bankası’ Kuruluyor, Tera Bank Kimin?  

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu onay verdi, 300 milyon TL sermayeli 'Tera yatırım Bankası'nın kuruluşu onaylandı. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
300 Milyon TL Sermayeli ‘Tera Yatırım Bankası’ Kuruluyor, Tera Bank Kimin?  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yeni bir yatırım Bankası’nın kurulmasına onay verdi. 300 milyon tl’lik sermayeli olacak şekilde kurulacak Tera Yatırım Bankası’nın kuruluş izni ise Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 300 milyon TL sermaye ile Tera Yatırım Bankası AŞ unvanlı kalkınma ve yatırım bankasının kurulmasına izin verildi.

 

Tera Yatırım Bankası Kurucuları Kimler? 

 Bankacılık Düzenleme ve denetleme kurumunun resmi gazetenin bugünkü sayfasında ilan edilen kurul kararı uyarınca, Emre Tezmen, Oğuz Tezmen, Fatma Nurcan taşdelenler, Gül Ayşe Çolak ile Arena Finans Faktoring AŞ aracılığı ile 300 milyon TL sermayeli ‘Tera Yatırım Bankası AŞ’ unvanına sahip bir kalkınma ve yatırım bankasının kurulması onaylandı. Söz konusu bu karar ise bankaların izne tabi işlemlere başlamak üzere dolaylı pay sahipliğine ilişkin yönetmelik bağlamında verilmekte olan yetki çerçevesinde bankacılık kanunu uyarınca alındı. 

Tera Yatırım Bankası Kimin? 

 

-Emre Tezmen

– Oğuz Tezmen

– Fatma Nurcan Taşdelenler

– Gül Ayşe Çolak 

Tera yatırım yönetim kurulu başkan vekili Emre Tezmen, yapmış olduğu açıklamada: “Dünyanın yapmış olduğu yolculuğu çok iyi bir şekilde analiz eden, teknoloji odaklı bir şekilde hizmet veren, evrensel vizyonu bulunan ve kökleri Türkiye’de ve Türkiye’ye hizmet etmeye değerli bir yatırım bankası olmayı hedefliyoruz.” Şeklinde ifadeler kullandı.

 

Tera Yatırım Bankası’ndan gerçekleştirilen duyuruda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ nun TERA YATIRIM BANKASI AŞ unvanı ile kalkınma ve yatırım bankası kurulmasına izin verildiği açıklandı. Yapılan açıklamada konuya yönelik çeşitli değerlendirmeleri bulunan Tera Yatırım Yönetim Kurulu başkan vekili Emre Tezmen, dünyanın  gittiği yeri çok iyi bir şekilde okumak ve teknoloji odağına alınmış evrensel vizyonu bulunan, kökleri Türkiye’de ve tüm hizmet etmeye dayalı bir yatırım bankası olmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

 

Diğer taraftan Türk bankacılık piyasasının, dünyanın önünde olduğunu dile getiren Tezmen, şu açıklamaları kaydetti: “Türk finans piyasasında bulunan profesyoneller, girişimciler ile sermaye piyasası yatırımcıları, dünya ölçeği ile adeta rekabet edecek kimlikte renklere sahiptir. Kendimize bu hususta güvenimiz tam. Türkiye’den, uluslararası alanda rekabet edebilecek bir yatırım bankası çıkabileceğine inanıyoruz. Tera Yatırım, bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürüyecektir. Öncelikli olarak Afrika, Türkiye ve komşu ülkelerin yurt dışı borçlanmalarına aracılık etmeyi hedefliyoruz. “Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP