DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
Yeniden Kapanma Olacak Mı? Hafta Sonu-Hafta İçi Yasaklarıyla İlgili Son Durum Nedir?    
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yeniden Kapanma Olacak Mı? Hafta Sonu-Hafta İçi Yasaklarıyla İlgili Son Durum Nedir?   

Yeniden Kapanma Olacak Mı? Hafta Sonu-Hafta İçi Yasaklarıyla İlgili Son Durum Nedir?   

Hafta içi-hafta sonu yürürlüğe konulması planlanan yasaklar ile alakalı flaş bir açıklama geldi! AVM, restoran, lokanta, cafe gibi bütün kapalı mekanları ele alması öngörülüyor.   

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Yeniden Kapanma Olacak Mı? Hafta Sonu-Hafta İçi Yasaklarıyla İlgili Son Durum Nedir?    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu sebeplerden dolayı yurttaşlara HES kodu zorunluluğu gibi bir aşı kartı zorunluluğu getirilmesi üzerinde çalışılıyor. Yani aşı olmayan vatandaşların, kapalı mekanlara girmesinin önüne geçilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Doktorlar ise bu paralelde açıklamalarda bulunuyor. Uzmanlar, vaka sayılarının artış göstermesiyle beraber kısıtlamaların tekrardan geri döneceğini açık diyor. İşte hafta içi ve hafta sonu yasakları ile alakalı tüm gelişmeler haberimizde… 

 Koronavirüsü pandemisinde kış ayları ile ilgili plan devreye sokuldu. Yabancı aşı hususunda şüpheleri bulunan vatandaşlar açısından ‘yerli aşı kampanyası’ başlatılacak. Koronavirüsü aşısının, 3.doz çalışmaları açısından 30 merkezde çalışmalar yapıldı ve bu çalışmalar tamamlanarak kasım ayı ya da aralık ayı içerisinde kullanıma girmesi ile Turkovac’ın Sinovac’tan daha etkili olduğu açıklandı.

 Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye’de son dönemlerde aşı yapan vatandaşların sayısında ciddi manada bir düşüş meydana geldi. Tam tersine koronavirüsü vaka sayıları ya artıyor ya da aynı seyrediyor, yani azalma olmuyor. Uzmanların yine aynı şekilde yapmış oldukları açıklamalara göre koronavirüsü ile mücadele etmenin en önemli yöntemlerinin başında aşı geliyor. Diğer tedbirler ise maske, mesafe ve temizlik ki zaten herkesin bildiği bir konu.

 Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasıyla Beraber Vaka sayıları Arttı 

 Hükümet, pandemi ile alakalı faaliyetlerini pek çok başlık altında sürdürürken; Yükseköğretim kurumlarının eğitime açılmasıyla beraber, vaka sayılarında meydana gelebilecek olası artış izlemeye alındı. Turovac üretimi hususunda faaliyetler hız kazandı, aşı ile alakalı endişesi bulunan vatandaşlar açısından ‘Yerli aşı kampanyası’ başlatılacak.

 Hatırlatma Dozu 

 Yerli aşının 3. doz hatırlatma aşısı olarak kullanılması öngörülen planlar arasında yer alıyor. Gerçekleştirilen faaliyetlerde, günde en çok 3000 adet  gerçekleştirildiği, üretim bantları açısından üç firma ile anlaşma sağlandığı açıklanıyor. Yetkili kişiler, yerli aşının devreye girmesi ile aşı ile alakalı endişelerin de ortadan kalkması sağlanabilir diyor. Diğer taraftan ithal edilen aşının döviz ödemesinden de kurtulma gibi bir durum söz konusu. İhracat avantajı da meydana gelirse büyük avantajlar elde edilir şeklinde yorumlar yapılıyor. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP