DOLAR

32,5380

0.14%
EURO

35,0045

-0.12%
ALTIN(gr)

2.434,60

-0,05%
BİST 100

%
İşte Karşınızda Dogecoin’e Alternatif En İyi Altcoinler

İşte Karşınızda Dogecoin’e Alternatif En İyi Altcoinler

Son birkaç gündür Shıba Inu’nun yaşamış olduğu bireysel çapta yatırımcı kazanımı ve meme coin platformunda yaşanan patlama bir zamanlar dogecoin kripto para biriminin hakimiyeti altındaydı. Köpek simgesini taşıyan kripto para birimlerinin daha önceki patronu, sosyal medya hesaplarından almış olduğu destek ile beraber harika bir büyüme oranı kaydetmeyi başardı. Şimdilerde ise 10'uncu sırada alım satım işlemlerine devam ediyor ve artık en büyük ezeli rakibi Shıba Inu’yu takip ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
İşte Karşınızda Dogecoin’e Alternatif En İyi Altcoinler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peki, senenin son 2 ayına gireceğimiz bugünlerde hangi altcoinler coinlere alternatif olabilir? İşte bu sorunun cevabına ünlü kripto para piyasası kıdemli analist Satavista Pati’nin listesine göz atarak ulaşabiliriz.

  Dogecoin, Piyasaya Sürüldüğü İlk Günden Şimdiye Kadar  %12000 Oranında Değer Kazandı

 Esasında dogecoin, meme’lerden ilhamını alan ya da memelere dayalı bir şekilde alım satım işlemlerini yapan kripto para birimi olan bir ‘meme’ olarak karşımıza çıkıyor. Şu anda piyasada bakıldığında değeri 44 milyar doların üzerinde bulunan 128 adet ‘meme coin’ işlem görüyor. En büyükleri ise, 35 milyar dolar piyasa hacmine sahip olan Shıba Inu, projenin web sitesine göre dogecoin, dünya genelinde aracılığı ile ya da Shıba Inu tarafından tercih edilmekte olan, açık kaynaklı bir P2P kripto para birimi olarak tanınıyor.

 Shıba Inu i, Japonya’da yaşayan bir av köpeği çeşididir. Shıb ise farklı bir kripto para birimidir ve 2021 senesinde dogecoin, ve takipçilerinden ya da kullanıcılarından ve tabii ki de Tesla CEO’su ve ünlü Milyarder Elon Musk gibi birisinden oldukça büyük bir ilham gördü. İlginç bir biçimde Elon Musk, Ethereum ile Bitcoin ile beraber dogecoin’ e de sahip.

 Kripto Paraların Öncüsü Bitcoin, 2021 Senesini %113’ü Kar İle Kapatacak

 Satoshi Nakamoto takma adı altında bir ya da birileri tarafından 2009 senesinde geliştirilen Bitcoin, orijinal kripto para birimidir. Bitcoin haricinde dünya piyasalarında şu anda alım satım işlemlerine tabi tutulan ne kadar coin ya da altcoin varsa hepsi Bitcoin’in kopyası ya da ona özenerek geliştirilen para birimleri dir. Diğer taraftan ‘dijital altın‘ olarak da tanınır ve dünyanın en büyük kripto para birimidir. Bitcoin fiyatı yıl içerisinde yaklaşık olarak %113 oranında artış sağladı ve birim başına ise yaklaşık olarak 67 bin dolar ile yeni bir bütün zamanların en yüksek seviyesini kaydetmeye başarıyor.

 Ethereum %458 Değer Kazancı İle Doge (dogecoin)’e Eşlik Ediyor

 Ether blog çok hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor ve neredeyse Bitcoin ile rekabet edecek derecede kuvvetli. Yaklaşık olarak 469 milyar dolar bir piyasa hacmine sahip olan Ether ya da Ethereum, dünya çapında Bitcoin kripto birimine ezeli rakip olarak tanımlanacak ve ondan sonra gelen en büyük Kripto para birimidir.

 Cardano (ADA)

Cardano, diğer taraftan bakıldığında yerel bir kripto para birimi kullanan merkezi bulunmayan ve blok platformu olarak bilinir. Doğrulamanın yapılmasını hemen sonra erken benimsemesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ada, güvenli işlem yapmayı sağlar. Düşük bir para birimine sahip olan yani ucuzmuş gibi görünüyor fakat belli zamanlarda yatırımcısına çok ciddi manada paralar kazandırılmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

 Ledger Devi-XRP (RİPPLE)

 

2013 senesinde geliştirilen Ripple,  milyarlarca dolarlık bir piyasa hacmi ile kripto para sektöründeki en büyük kripto para projelerinden biridir. Ripple toplam 100 milyar token arzı ile daha da düşük değerli bir kripto para olarak nitelendiriyor. Şimdilik bakıldığında ripple 250’den çok banka aracılığı ile sınır ötesi ödemeler açısından kullanılmaya müsait ve en az ücret ile etkileyici bir işlem işleme sürecine de sahiptir.

 Dogecoin’in Azılı Rakibi Shıba Inu

 Sadece geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Shıba Inu , piyasada mevcut değerine göre 9. ve en büyük kripto para birimi olabilmek amacıyla hafta sonu çok yükseldi. 2020 senesinde Ryoshi adında bir kişi aracılığı ile geliştirilen Shıba Inu, pazar günü %50 bir artış ile bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı. Shıba Inu, web sitesi ise bundan canlı bir ekosisteme dönüşen merkezi bulunmayan bir ‘memetoken’olarak da nitelendirilir. Eylül ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri merkezli yatırım gerçekleştirme firması, müşterilerinin Shıba Inu ile ticaret yapabileceklerini, alım satım işlemlerinde kullanabileceklerini ya da DeFi olabileceklerini söyledikten sonra SHIBA INU değeri %40 oranında artış sağladı.

 Polkadot

Bu para birimi ise sadece tokenlerde her çeşit verinin ya da kripto para biriminin transfer işlemlerini de sağlar. Bu para birimi aslında üzerine kurulu pek çok uygulamanın lider konumundaki Bitcoin ile ethereum üzerinde çalışabilmesini olanak tanır. Bu nedenle bir köprü görevini yerine getirir. Fakat daha da ölçeklenebilir ve daha da hızlıdır. Bu para biriminin borsalarda zaten parasal bir değeri mevcut. Bu da aslında onu izlemeye değer bir kripto para yapıyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP