MEB 6132 Personel Alım Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır? MEB Personel Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?
  • Finans 365
  • Aktüel
  • MEB 6132 Personel Alım Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır? MEB Personel Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

MEB 6132 Personel Alım Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır? MEB Personel Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı 6132 personel alımı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman alınaacak, başvuruları nasıl yapılır? Bu sorular, Milli Eğitim Bakanlığında çalışmak isteyen adaylar tarafından arama motorlarında takip edilen konuların başında geliyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
MEB 6132 Personel Alım Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır? MEB Personel Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kariyer hedefi bulunan adaylar, MEB 6132 personel alımı başvuru şartları ile ilgili bilgi edinmek amacıyla arama motorlarında soru sormaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı sene sonuna kadar 6132 personel alacağını ilan edince gündemde oldukça büyük bir ilgi gördü ve detaylar hemen merak edilmeye başlandı. 25 Ekim tarihinde başvurular alınmaya başlanacak ve 5 kasım tarihine kadar ise başvurular devam edecek. Kurum kadrosuna 260 sözleşmeli fizyoterapist ile 5872 destek personel alımı gerçekleştirilecek.

 Milli Eğitim Bakanlığı 6132 Personel Alımı Müracaatları Nasıl Yapılır?

Başvurular 25 Ekim tarihinde başladı ve 5 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek. Adayların, başvuru işlemlerini en geç 5 Kasım Cuma günü saat 23.59’ a kadar eksiksiz bir şekilde yapmaları gerekir.

 MEB 6132 Personel Alım Başvuruları Nereden Yapılır?

 Başvurular; e-devlet uygulaması üzerinden, Milli Eğitim Bakanlığının kariyer kapısı kamu işe alım ya da kariyer kapısı adresi üzerinden yapılacak. Şahsen, posta, kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların başvurularını il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylanacak. Dolayısıyla adaylarının, başvuruları elektronik ortamda onaylatmak amacı ile bir il ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitmeleri gerekecektir.

 MEB 6132 Personel Alımı Şartları Nelerdir?

 –2020 senesi KPSS lisans düzeyinden kpssp3, önlisans düzeyinde ise kpssp93 ve son olarak ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak,

-657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilen koşulların tamamını yerine getiriyor olmak,

– Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektirmiş herhangi bir ceza almamış olmak,

-Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulmuş olan kanun hükmünde kararnameler ile kamu görevine son verilmemiş olmak,

-Mesleğini yerine getirmesine mani olabilecek herhangi bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alacağı sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek,

 -Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınmış psikoteknik belgesi vermeye yetkili olan merkezler tarafından düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu ibraz etmek,

-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu‘ndan yaşlılık ya da emeklilik aylığı almıyor olmak.

 

MEB 6132 Personel Alımı Özel Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli fizyoterapist kadrosuna başvuru yapacak adayların, fizyoterapi ve rehabilitasyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon ya da fizyoterapi lisans programlarından birinden mezun olmaları gerekir.

 Sözleşmeli destek personeli (aşçı ve aşçı yardımcısı) kadrolarına başvuru yapacak adayların ise lisans düzeyinde; yiyecek içecek işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları, aşçılık, gastronomi, lisans programlarından birinden eğitimlerini tamamlamış olmaları veya herhangi bir lisans programından mezun olduktan sonra sertifika tablosunda bulunan sertifika ya da belgelerden birine sahip olduğunu İbraz etmek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP