DOLAR

32,3843

0.18%
EURO

35,0035

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Kripto Piyasasında Yeni Vurgun! Yüz Binlerce Yeni Mağdur Var, Şirket Sahipleri Yine Kayıplarda
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Piyasasında Yeni Vurgun! Yüz Binlerce Yeni Mağdur Var, Şirket Sahipleri Yine Kayıplarda

Kripto Piyasasında Yeni Vurgun! Yüz Binlerce Yeni Mağdur Var, Şirket Sahipleri Yine Kayıplarda

Kripto para piyasasında meydana gelen gelişmeler, hız kesmeden devam ediyor. Bazı kripto para birimleri yıldızını parlatarak yoluna devam ederken, bazıları ise katılımcılardan topladıkları milyarlarca dolarlar ile ortalıktan ansızın kayboluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Kripto Piyasasında Yeni Vurgun! Yüz Binlerce Yeni Mağdur Var, Şirket Sahipleri Yine Kayıplarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netflix platformunda yayınlanan bir diziden ilham alarak geliştirilen Squid game kripto parası, ilk etapta 2861 dolar civarında alım satım işlemlerine tabi tutuluyordu. Bu Kripto paranın toplam piyasa hacmi ise 30 milyar dolara yaklaşmıştı. Sonrasında ise değeri 5 dakika içerisinde sıfırlandı ve alım satım işlemleri önce               donduruldu sonra tamamen durduruldu. Tam da bu esnada bu projenin sosyal medya hesapları ve sitesi de tek tek kapandı. Squid Game Kripto para biriminin geliştiricileri ise Telegram uygulaması üzerinden yapmış oldukları bir duyuruda, “Depresyona girdik, bu sebeple artık Squid game para biriminin geliştirici kategorisinde çalışmak istemiyoruz. “Dediler.

Proje ile ilgili genel itibariyle squid kripto parası ile geliştirilecek platformda Squad game oyunlarının online bir şekilde oynanacağı açıklanmıştı. Açıklanan bu projeye göre,  yarışmalarda katılımcılardan alınan paraların %90’ı kazanan, geriye kalan bölümü ise geliştiriciler alacaktı.

 Squid Game Dün Bile 37 Dolara Yükselmişti

 Squid game dizisinin izleyiciler arasında sevilmesi ile kripto parasının değerinde de artış meydana geldi. Bir ay önce 0.012 dolar değerinde alım satım işlemlerine tabi tutulan squid kripto para biriminin dün 37 dolar olduğu açıklandı.

 Sağlam Bir Alt Yapı İle İşlemleri Gerçekleştiriyoruz

 Daha 2 gün öncesine kadar ise katılımcıların, söz konusu squid kripto paralarını alabildiklerini ancak satamadıklarına dair ihbarlar gelmesi üzerine çeşitli sosyal medya platformlarında bu projenin bir dolandırıcılık vakası olabileceği ile ilgili uyarılar yapılmaya başlandı.

Buna karşılık ise squid kripto para biriminin geliştiricileri, değişik sosyal medya hesapları üzerinden yapmış oldukları açıklamalarda, “Yeterli talep olamadığı için satışı kısıtlayan yenilikçi bir teknoloji kullanıyoruz.” Dedi.

 Fiyatı Ansızın Fırladı

 Bugün yani 1 Kasım Pazartesi 2021 tarihinde ise sosyal medya hesaplarından, Squid kripto para biriminin bir dolandırıcılık olduğu ile ilgili yapılan uyarıların ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Sabahleyin saat 9.00 itibariyle 37 Dolar civarında alım satım işlemlerine tabi olan bu kripto para birimi, Saat 12.35’den itibaren 2861 dolara fırladı. Hemen sonrasında ise 5 dakika içerisinde 0.0008 dolara geriledi ve artık bu esnada bu projenin sitesi ile sosyal medya hesapları tek tek kapandı. Alım satım işlemleri ise artık imkansız hale geldi.

 Squid Game Kripto Para Biriminin Telegram Hesabından Bir Açıklama Geldi

 Squid game projesinin ‘resmi’ Telegram uygulaması hesabı üzerinden konuya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada ise son zamanlarda biri ya da birilerinin, Squid Game projesine karşı siber saldırılar olmaya başladı. Yalnızca Twitter hesabı değil, akıllı kontratlarda. Squid game geliştiricileri olarak dolandırıcıların sebep olduğu bir depresyon içerisinde ve stres altında ezildik. Bu sebeple de artık projede çalışmak istemiyoruz. Alım satım işlemlerindeki bütün kısıtlamaları ve kuralları kaldırmalıyız. Projesi artık otonom topluluk dönemine giriyor.” İfadeleri yer aldı.

 Zaten Başka Bir Şey Beklenemezdi

 Squid Game Kripto para birimi ile ilgili meydana gelen bu gelişmeler, kripto para dünyasında günün en çok konuşulan olaylarından birisi haline geldi. Piyasa uzmanlarının yapmış oldukları açıklamalarda Squid Game kripto para biriminin değerinin %100 sıfırlandığı açıklandı. Kripto para biriminin, insanları zengin ettiği kadar ne kadar da tehlikeli olduğunun en büyük göstergelerinden biridir bu olay.

Binlerce Mağdur Var

Squid Game Kripto para birimine yatırım yapıp kısa süre içerisinde zengin olma hayalleri kuran binlerce vatandaş, paralarını bu uygulamanın geliştiricilerine ve yöneticilerine kaptırdı. Bu sitenin sahipleri ise ortalıktan kayboldu.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Squid game Kripto para biriminde olduğu gibi diğer kripto para birimlerinin de yine aynı şekilde dünyada herhangi bir Merkez Bankası‘na ya da herhangi bir denetleyici kuruma tabi olmadan işlem yapmalarının en kötü tarafı işte böyle yatırımcıların ortalıkta kalmasıdır. Herhangi bir mahkemeye başvurma durumu olmadığı gibi insanların sadece kaybettiklerinin üzerine bir bardak su içmesi kalıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP