DOLAR

32,3315

0.24%
EURO

35,0829

-0.15%
ALTIN(gr)

2.295,90

0,82%
BİST 100

%
Altının Kaderi Bugün Belirlenecek, Gözler FED Kararlarında!
  • Finans 365
  • Borsa
  • Altının Kaderi Bugün Belirlenecek, Gözler FED Kararlarında!

Altının Kaderi Bugün Belirlenecek, Gözler FED Kararlarında!

Altına yatırım yapanlar ya da altın piyasasındaki son gelişmeleri takip edenler, ABD Merkez Bankası FED'in bugün varlık azaltımı ile alakalı herhangi bir görüş bildirip bildirmeyeceğine odaklanırken, altın fiyatları açıklamadan hemen önce geriledi. FED'in varlık alımlarını azaltma kararı, altın fiyatlarını olumsuz yönde etkileyebilir. İşte detaylar...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Altının Kaderi Bugün Belirlenecek, Gözler FED Kararlarında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın, Amerikan Merkez Bankası FED’in varlık alım azaltımı kararı açısından bugün açıklayacağına dair beklentiler ve doların güçlenmesi sonrasında düştü. Gram altın ise küresel piyasalarda ve dolar ile TL paritesinin birbirini dengelemesi ile yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Yapılan bir ankete katılan 49 ekonomistin büyük bir bölümü FED politika yapıcıların bu hafta içerisinde varlık alım programlarını daraltmaya başlayacaklarını duyurması bekliyor.

 Amerikan Merkez Bankası FED, bu akşam Türkiye saati ile 21.00’de faiz kararını duyuracak. Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, Türkiye saati ile 21.00’de basın toplantısı düzenleyecek ve kritik kararları bir bir açıklayacak.

 Amerikan Merkez Bankası FED’in, eylül ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu Federal Açık piyasa komitesi toplantısının tutanaklarında; Varlık alımlarını kademeli bir şekilde azalacağı ve kasım ya da aralık aylarının ortalarında buna başlanacağı açıklamıştı.

 Amerikan Merkez Bankası’nın çoğu üyesi, varlık alımlarının azaltılması yoluna gidilmesi yönünde konulmuş olan hedeflerde kayda değer ölçüde bir ilerlemenin yakın zaman içerisinde sağlanacağını tahmin ederken, bazı FED üyeleri ise alınacak tahvillerin mali riskleri yükselteceğini kaydetmişti.

Amerikan Merkez Bankası’nın varlık alımlarını azaltması ile ileriki zaman dilimleri içerisinde daha da sıkı bir para politikası izleyeceği bir yol ve yönteme girmesi ise faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı meydana getirecek. Yatırımcıların ya da altın piyasası ile ilgili son bilgileri merak edenlerin, enflasyon ve büyüme ile alakalı tedirginlikleri de altın fiyatlarına desteklemeye devam ediyor.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP