DOLAR

32,4642

0.03%
EURO

34,8119

0.04%
ALTIN(gr)

2.478,57

0,67%
BİST 100

%
Altın Fiyatları Güne Nasıl Başladı?

Altın Fiyatları Güne Nasıl Başladı?

Dün akşam, Türkiye saati ile 21.00’de Amerikan Merkez Bankası (FED) 15 milyar dolarlık varlık alımı azaltımına gitti. Bu görüşmenin akabinde yatırımcılar, altın piyasasında son durumun  ne olduğunu merak etmeye başladı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Altın Fiyatları Güne Nasıl Başladı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın piyasalarında fiyatlar, Amerikan Merkez Bankası kararı sonrasında beklenen civarda yol almaya devam ediyor. Altının ons ve gram fiyatlarında yukarı yönlü bir hareket meydana gelse de aslında çeyrek altında bir önceki seans kapanışının biraz daha aşağı yönünde seyir etti. Bugün yani 4 kasım perşembe gününden itibaren yeni güne 522 TL civarında başlangıç yapan altının gram fiyatının gün içerisinde nasıl bir seyir izleyeceği ise merak konusu. Detaylar haberimizde…

Gram Altın Fiyatı Ne Kadar?

4 Kasım perşembe gününe yukarı yönlü hareket şeklinde başlangıç yapan altın piyasaları, 551 TL alış fiyatı ile kayda geçen gram altın fiyatı ilerlemeye devam ediyor. Bir önceki günün kapanışında 548 TL civarında işlem gören altının, gün içerisinde ise bu ilerleyişini devam ettirmesi bekleniyor. Özellikle de FED kararlarının sonrasında küresel altın piyasalarında da yine aynı şekilde benzer bir hareketlilik meydana geldiği gözlemlendi.

Çeyrek Altın Ne Kadar?

 Düne oranla düşük eğimli bir şekilde işlem görüyor. Dünkü son kapanışını 900 TL civarında gerçekleştiren çeyrek altın, bugün ise 877 TL’den alış fiyatı üzerinden işlem görmeye devam ediyor. Benzer bir biçimde gün içerisinde düşüş eğilimi sürse de beklentinin altında bir seviyede kalabilir. Diğer taraftan, çeyrek altının güncel olarak satış fiyatı ise an itibarı ile 899 ile 9000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

 Cumhuriyet Altını Ne Kadar?

 Cumhuriyet altını ise bir önceki güne oranla (3 Kasım Çarşamba) biraz daha yüksek seviyede işlem görerek şu anda 3624 TL civarında işlem görmeye devam ediyor. Altın piyasalarında ise genel itibariyle bakıldığında yükselme eğilimi olduğu gözlemlendi ve çeyrek altın haricinde düşüş eğilimi şimdiye kadar görülmedi. Ama yine de gün içerisinde Cumhuriyet altını bakalım nasıl bir grafik çizecek hep birlikte bakmak lazım.

 Yarım Altın Ne Kadar?

 Yarım altın, bu haber kaleme alındığında 1813 TL civarında işlem yapıyor. Dün ise 1818 TL’den aranıp satılıyordu. Altın piyasalarında meydana gelen gelişmeler, özellikle de dolar kuruna bağlı bir şekilde gün içerisinde benzer bir biçimde yükselmeye devam edecek gibi görünüyor. Yine de akşama kadar bakalım yarım altın fiyatı oluşturacağı grafik ile çeyrek altın gibi aşağı yönlü bir hareket mi izleyecek yoksa diğer altın çeşitleri gibi yükselecek mi? Yine aynı şekilde bunu hep birlikte grafiklerden takip etmek lazım.

 Altının Ons Fiyatı Ne Kadar?

Küresel çapta işlem gören altın piyasalarında ise altının ons fiyatı öncelikli olarak bir önceki gün kapanışta 1771 Dolar civarında iken bugün ise 1772 TL gibi hafif bir kıpırdama ile harekete başladı. Amerikan Merkez Bankası  kararları öncesinde 1760 dolara kadar inen altının ons fiyatı ise yine aynı şekilde Amerikan Merkez Bankası kararları sonrasında ise tekrardan 1775 Dolar civarında işlem görmeye devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP