DOLAR

32,5686

0.25%
EURO

35,0044

0.07%
ALTIN(gr)

2.448,61

0,52%
BİST 100

%
Bankacılık Devi JPMorgan: O Kripto Para Fiyatını 5’e Katlayacak!

Bankacılık Devi JPMorgan: O Kripto Para Fiyatını 5’e Katlayacak!

Son zamanlarda bazı analistler ya da finans kuruluşları tarafından, kripto para piyasasında alım satım işlemlerine tutulan kripto paralar ile ilgili yapılan bazı değerlendirmeler; bazı kripto paraların değerini yükseltirken, bazılarının ise fiyatının inmesine sebep oluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Bankacılık Devi JPMorgan: O Kripto Para Fiyatını 5’e Katlayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En son açıklama bankacılık devi JP Morgan’dan geldi. Bitcoin kripto para biriminin, yatırım akımları açısından altın ile rekabet ettiği müddetçe çok daha fazla kazanç potansiyeli elde edeceğini savunan JPMorgan, popüler kripto para da uzun vadeli hedefi ise 146 bin dolar olarak tahmin ediliyor. Nicolas Panigirtzoglou’nun başını çektiği JPMorgan analistlerinin yazmış oldukları notlarda, Bitcoin’in, altına ilişkin totalde özel sektör yatırımını mukayese etmek amacıyla piyasa değerinin bugünkü 575 milyar dolardan 4.6 kat daha artması gerekiyor. Böyle olması durumunda Bitcoin ‘in fiyatının 146 bin dolar seviyesine yükselmesi bekleniyor. Fakat dünya bankacılık devlerinden JPMorgan analistleri, bu tablonun daha çok kurumsal yatırımı teşvik etmesi açısından Bitcoin kripto para biriminin volatilitesi ile altının volatilitesine yaklaşmasına bağlı bir şekilde olduğunu ve bu süreç içerisinde biraz daha zaman alacağını belirtiyor. Dünyaca ünlü ekonomi haberlerini sunan bir televizyon kanalında; “Altının bir alternatif para birimi olarak ele almak, Bitcoin Kripto para biriminin ise uzun vade içerisinde çok ciddi bir yükseliş potansiyeli meydana getirdiğini ima ediyor” biçimindeki aktarmış olduğu notlar içerisinde, buna karşın Bitcoin ile altının volatilitelerinin birbirlerine yaklaşmlarının büyük bir ihtimalle hızlı gerçekleşmeyeceği ve bunun seneler içerisinde ancak olabileceği tahmin ediliyor. JPMorgan, şimdilik bitcoin kripto para birimi açısından bazı olumsuz durumların olduğunu söylüyor. Spekülatif çalışmaların, bir araya geldiğini gösteren çeşitli indikatörler ile meydana getirmiş olabileceğine dikkat çeken bankacılık devi, küçük miktarda bitcoin taşıyan traderlerin cüzdanlarının artış göstermesi ise bu olumsuz durumlar arasında yer alıyor  şeklinde yorum yapıyor. Yeni senenin başında pozisyon ile değerleme durumlarının bir konu açısından çok daha zorlayıcı bir hale geldiğini dile getiren stratejist, ‘mevcut spekülatif çılgınlığın Bitcoin Kripto para biriminin fiyatını 50 bin ile 100 bin dolar arasındaki piyasa fikrine doğru yönetebileceğine ihtimal dışı bırakmamakla beraber, bu fiyatı civarının sürdürülemez olacağına inanıyoruz.” Şeklinde ifadeler kullandı.

 

Bu haberin kaleme alındığı saatler içerisinde 1 Bitcoin kaç para? Sorusu sorulduğunda alınan cevap 60. 689 Amerikan doları cevabını alıyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP