DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
MEB Duyurdu! İŞKUR Aracılığıyla 10 Bin TYP İşçisi Okullara Alınacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • MEB Duyurdu! İŞKUR Aracılığıyla 10 Bin TYP İşçisi Okullara Alınacak

MEB Duyurdu! İŞKUR Aracılığıyla 10 Bin TYP İşçisi Okullara Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika haberi olarak açıklanan bilgilere göre; TYP kapsamında 10 Bin işçi alımı daha gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapmış olduğu açıklamada; "10 Bin daha TYP temizlik elemanımızı okullarımıza İnşallah kavuşturacağız." İfadelerini kullandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
MEB Duyurdu! İŞKUR Aracılığıyla 10 Bin TYP İşçisi Okullara Alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR ile gerçekleştirilecek TYP alımları ile adaylardan, 18 yaşını tamamlamış olmaları, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları, malul ya da emekli aylığı almıyor olmaları gibi belli başlı koşulları arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin TYP alımı başvuruları ne zaman başlayacak? işte konu ile ilgili son gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde…

 MEB, İŞKUR’dan Okullara 10 Bin Temizlik Görevlisi Kadrosunda Personel Alacak

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Özer’den, 10 bin TYP’li alım müjdesi geldi! Milli Eğitim Bakanlığının 2022 senesi bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe komisyonundaki görüşmelerinde milletvekillerinin kendisine sormuş olduğu sorulara cevap verin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 57. 108 okulda 71 bin kadrolu temizlik görevlisi olduğunu açıklayarak, bu süreç içerisinde 42. 000 temizlik elemanı aldıklarını dile getirdi. Bu rakamın, geçen yıla oranla düşük olduğunu söyleyen Özer, ‘ancak temizlik ile alakalı her türlü desteğimizi okullarımıza gönderdik.’ İfadelerini kullandı. Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda istihdam ettirilmek amacıyla İŞKUR üzerinden 10 bin TYP temizlik görevlisi alacaklarının müjdesini verdi.

 Milli Eğitim Bakanlığı TYP Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “ikinci dönem içerisinde temizlik elemanı takviye yapılması gerektiği ile alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız ile mutabık kaldık. Onun müjdesini de buradan sizlere vermek isterim. 2. Döneme 10 bin daha TYP’den temizlik elemanımızı okullarımıza İnşallah kavuşturacağız” bilgisini verdi.

TYP Ne Demektir?

İşsizliğin yoğun bir şekilde bulunduğu zaman dilimlerinde ya da yerlerde doğrudan ya da yüklenici eliyle toplum faydasına bir iş veya hizmetin gerçekleştirilmesi yöntemi ile özellikle de istihdamında zorluk çekilmekte olan işsizlerin çalışma alışkanlık ile disiplininden uzaklaşmalarının önüne geçmek amacıyla işgücü piyasasına uyumlarını sağlamak ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacı ile İŞKUR tarafından uygulanmakta olan programlardır. Haftalık çalışma süresi ise 45 saat olarak belirlenmiştir.

 Meb-Temizlik Görevlisi Katılım Koşulları Nelerdir?

  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • Emekli ya da mağdur aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık lise ya da açıköğretim öğrencileri hariç)

 Çalışacak Personeller Nasıl Seçiliyor?

Katılımcıların seçiminde uygulanmakta olan üç ayrı yöntem vardır. Her programın niteliklerine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı/Çalışma ve İş Kurumu İl müdürlükleri tarafından belirlenir.

 

  • % seksen noter kurası
  • % yirmi liste yöntemi
  • Liste yöntemi
  • Noter kurası yöntemi

 Kimler TYP Başvurabilir?

  • 35 yaşından büyük bireyler
  • Kadınlar
  • Eski hükümlüler
  • Terörle mücadele malul sayılmayacak mağdurlar

TYP Çalışanları Ne Kadar Maaş Alıyor?

 Toplum yararına projeler ile çalışan personeller, asgari ücret üzerinden maaş alıyor

  TYP Uygulama Süresi Ne Kadardır?

TYP uygulama süresi, her bir problem açısından en çok 9 aydır.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP