DOLAR

32,5912

0.34%
EURO

34,8214

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,46

0,94%
BİST 100

%
Öngörüleri İle Şaşırtan Stratejist Uyardı: Altın, Bu Seviyeleri Mutlaka Görecek!

Öngörüleri İle Şaşırtan Stratejist Uyardı: Altın, Bu Seviyeleri Mutlaka Görecek!

Uzun bir aradan sonra Altın piyasası, yeniden 1800 dolar mesafede. Altın piyasası ile alakalı yapmış olduğu öngörüler tutan ünlü analist Nelis Christensen’e göre altın piyasası, Amerikan Federal Rezerv’den potansiyel bir faiz artışlarına yönelik beklentilerinin, tekrardan ayarlanabileceği için, yeni ivme onu daha da yukarı itebilir.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Öngörüleri İle Şaşırtan Stratejist Uyardı: Altın, Bu Seviyeleri Mutlaka Görecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası, altının yeniden 1800 dolarlık seviyenin üzerine çıkmasının önüne geçebilecek herhangi bir şey söylemedi

 State Street Global Advisors’un baş altın stratejisti George Michael Stanley, haziran ayından itibaren altın yatırımcılarını ve piyasaların olası faiz artışlarında fiyat hususunda oldukça agresif davrandığını dile getiriyor. Ünlü stratejist, konu ile alakalı şu yorumu yapıyor:

“Amerikan Merkez Bankası Başkanı (FED) Jerome Powell, çarşamba günü bilançoyu azaltmak ile olası bir faiz artışı arasında mutlaka bir bağlantı olmadığını gayet açık ve net bir şekilde dile getirdi.” Dedi.

 Bu satırlardan da okuduğunuz gibi, çarşamba günü, Amerikan federal rezerv, beklendiği gibi aylık bir şekilde gerçekleştirilen tahvil alımlarını azaltmaya başladı ve Merkez Bankası sürecinin 2022 senesinin ortalarına kadar devam etmesini bekliyor. Para politikası kararının hemen sonrasında Jerome Powell, komitenin yakın zaman içerisinde faiz artırımlarına bakmadığını söyledi. Başkan, Amerikan Merkez Bankası’nın faiz oranı ilanı izleyen bir konferansta yapmış olduğu konuşmada, şu hususlara vurgu yaptı:

 “Makul neticelere seslenmek amacıyla iyi bir konumda bulunan politika, bugün faizleri yükseltmek amacıyla erken davranacak nokta işgücü piyasasının daha fazla iyileştiğini görmek istiyoruz. ” Dedi.

 Altın piyasasının ünlü stratejisine göre, Amerikan Merkez Bankası başkanı, faiz oranlarını artırmak amacıyla herhangi bir acelelerinin olmadığını her ne kadar söylese de piyasalar, gelecek senenin haziran ayına kadar faiz artırımını fiyatlamaya devam ediyor. Ancak George Milling Stanley, altın fiyatlarına destek vermeye devam etmesi gerekli bu tahminlerim yeni yıl içerisinde değişmesini beklediğini söylüyor.

  Enflasyon Riskinden Korunmak İçin Çekici Para Aracı Altın

 Değişiklik gösteren faiz tahminlerine ek bir şekilde George milling Stanley, hisse senedi borsaları rekor seviyeden sonra, rekor seviyede yükselmeye devam ettiği müddetçe altına daha fazla yatırımcının ilgisini çekmesini beklediğini ekledi.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP