DOLAR

32,5183

-0.08%
EURO

34,9635

0.33%
ALTIN(gr)

2.434,52

0,48%
BİST 100

%
Kripto Para Dünyası’nda Bir İlk! Kripto Vergi Tasarısı  ABD Kongresinden Geçti!

Kripto Para Dünyası’nda Bir İlk! Kripto Vergi Tasarısı  ABD Kongresinden Geçti!

ABD'de, uzun yıllardan beri kripto vergi tasarısı üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyordu. Amerikan kongresi, daha öncesinde bu konu ile ilgili net bir karar verememişti.  Görüşmeler devam ederken, ilk haber bugün akşam saatlerinde geldi. Alınan son dakika haberine göre, ABD Kongresi, ekstra kripto vergileri açısından tasarıyı onayladı. 1,2 trilyon dolarlık tasarı sonunda ABD kongresinden geçti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Kripto Para Dünyası’nda Bir İlk! Kripto Vergi Tasarısı  ABD Kongresinden Geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan kongresinde 228 oy ile kripto vergi tasarısı kabul edildi. 228 evet oyu kullanılırken, 206 oy ise hayır oyu kullanıldı. Bu tasarı, Amerika Birleşik Devletleri açısından bir dönüm noktası ya da bir kırılma noktası olarak değerlendiriliyor. ABD’de kripto açısından tarihi bir ana işaret edildi. Senatörler, diğer taraftan önemli bir değişikliğe de imza attı. Buna göre Amerikan gelir idaresi Başkanlığı, “komisyoncu” tanımına varlık alım satım işlemlerini gerçekleştiren kuruluşları ekledi. Yasa tasarısında gerçekleştirilen bu değişiklik bizzat yapıldı. Amerikan kongresinde 228 oy ile kabul edilen kripto vergi tasarısı taslağı en son ABD Başkanı Joe Biden’a sunulacak. Tarihi imzanın gelmesi ise kripto para yatırımcıları tarafından merak içerisinde beklenmeye başlandı.

 Amerikan Başkanı Joe Biden’ın İmzası Hangi Değişiklikleri Getirecek?

 Amerika Birleşik Devletleri’nde vergi tasarısı tartışmalara kapandı. Genelinin olumlu bir yönde oy kullandığı tasarı, ABD başkanına sunulacak. Artık bundan sonra söz hakkı ve yetki  Başkan Biden’da olacak. Başkan Biden, tasarıya imza atarsa ABD, bir olaya daha tanıklık etmiş olacak. ABD Başkanı, tasarıyı onaylandığı takdirde borsalar ‘komisyoncu’ tanımını taşacak. Binance, Coinbase gibi kripto para borsaları, ABD içerisinde yapmış oldukları işlemleri IRS’ya bildirecek ve diğer taraftan brokerlar, müşteriler açısından 1099 formunu kullanmak zorunda kalacak. İşte bütün bunlarla beraber ABD hükümeti, kripto para aracılığı ile 28 milyar doların üzerinde vergi toplayabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP