DOLAR

32,5957

0.34%
EURO

34,8361

0.25%
ALTIN(gr)

2.512,72

1,15%
BİST 100

%
Bitcoin, Gözünü Zirveye Dikti!

Bitcoin, Gözünü Zirveye Dikti!

Haftaya %6 oranında bir yükselişle başlangıç yapan Bitcoin kripto para birimi, 66.112 doları aşarak rekor düzeye yaklaşmış bulunmakta. Ethereum ise 4762 dolardan, Avax ise 93,68 doların üzerinde işlem yaparak yeni tarihi zirvesini gördü.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Bitcoin, Gözünü Zirveye Dikti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta dar bir bant üzerinde alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin kripto para birimi, yeni haftaya yükselişle başladı. Son 24 saat içerisinde yüzde 6.1 oranında değer kazanan Bitcoin, bu haber makalesinin kaleme alındığı saatlerde 66. 112 dolardan işlem görüyordu. Böylelikle 66. 930 dolarlık tarihi zirvesine çok az bir rakam kaldı. Haftaya yükselişle başlayan bir başka kripto para birimi (ikinci sırada yer alan ethereum) ise yüzde 4.2 oranında değer kazanarak 4.762 dolara tırmandı ve yeni tarihi zirvesini böylelikle görmüş oldu.

 Avalanche’de Yeni Zirve

Bir başka zirvesini yaşayan kripto para birimi ise AVAX oldu. Ethereum ve Bitcoin’deki yükselmeye paralel bir şekilde binance coin %2 oranında düşüş yaşadı ve 641 dolara indi. Solana ise yüzde 4’lük bir düşüş yaşadı ve şu anda 248 dolardan alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Son 24 saat içerisinde yüzde 9 oranında yükselme kaydeden AVAX ise 91. 098 dolar görerek rekoru kırmayı başardı. Analistlerin yapmış oldukları açıklamalara göre dünya genelinde artış gösteren enflasyon endişelerinin yatırımcıları kripto paralara ilgisini artırdığını ifade etti.

 

Bunun sebebi ise bir örnek bazında verilecekse; Türkiye’de TL parası, dolar ve euro karşısında değer kaybedebilir ancak kripto para birimlerinin etkileneceği herhangi bir enflasyon rakamı bulunmamaktadır. Çünkü kripto para birimleri, herhangi bir devletin denetimi altında değildir ve herhangi bir devletin Merkez Bankası‘na ya da Sermaye Piyasası Kuruluna bağlı bir şekilde işlem yapmadığı için herhangi bir ülkede meydana gelen olumlu ya da olumsuz ekonomik dalgalardan etkilenmez. Bu nedenle yatırımcı, her zaman kendi ülkelerindeki ekonominin kötü gidişatına alternatif olarak kripto para piyasasında yatırım yapmayı tercih etmiştir ve etmeye de devam edecek. Kripto para birimi öncüsü olarak bilinen Bitcoin, yakın zaman içerisinde 70 bin doları çok rahat bir şekilde bulacak gibi görünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP