DOLAR

32,5889

0.35%
EURO

34,7978

0.17%
ALTIN(gr)

2.496,94

0,51%
BİST 100

%
Altın, Haftanın İlk Gününde Nasıl Başladı? 

Altın, Haftanın İlk Gününde Nasıl Başladı? 

Eski zamanlardan itibaren "Güvenli Liman" olarak tanımlanan ve yatırımcıların ilgi odağı altın, geçtiğimiz hafta ABD'de Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell'ın yapmış olduğu açıklamaların etkisi ile altın, 1800 dolar seviyesini kırmayı başardı. Ons altında oluşan toparlanma, yurt içerisinde gram altını da bir hayli etkiledi. Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda altının son durumu nedir? Altın fiyatları ne kadar? Bu soruların cevapları ve çok daha fazlasının cevabı haberimizin de

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Altın, Haftanın İlk Gününde Nasıl Başladı? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ekonomik gelişmeler, küresel altın fiyatları üzerinde etkisini hissettirmeye devam ediyor. Geçen hafta ABD Merkez Bankası‘nın gerçekleştirdiği toplantının hemen akabinde faizlerin yakın zaman içerisinde yükselmeyeceğine dair çeşitli beklentilerin artış göstermesi ile beraber toparlanma kaydeden altının ons fiyatı, tarım dışı istihdam verilerinin güçlü bir şekilde gelmesiyle beraber 1800 dolar direncinin kırmayı başardı. Altının ons fiyatı ise geçtiğimiz hafta %2 oranında değer kazanmıştı.

 Altının Ons Fiyatı, Son 2 Ayın Zirvesinde! 

  Ons altın, haftanın ilk işlem gününe 1817 dolardan başlangıç yaptı. Bir önceki kapanış seviyesini oranla yüzde 0.10 oranında değer kazanarak 1818 dolardan işlem görüyor. Altında gün içerisinde ise en düşük rakam 1810 dolar olarak gerçekleşirken, en yüksek ise 1882 dolar seviyeleri görüldü. Son iki işlem gününde ise göstermiş olduğu fiyat hareketleri ile beraber altın, son 2 ayın en yüksek seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

 Amerikan Merkez Bankası FED, Piyasa Beklentilerini Karşıladı! 

 Diğer taraftan geçtiğimiz hafta Amerikan Merkez Bankası, varlık alım programında azaltma kararı almış, kasım ayı içerisinde varlık azaltımı işlemlerinin başlanacağını açıklamıştı. Amerikan Merkez Bankası, aylık 120 milyar dolar olan varlık alımlarında 15 milyar dolar azaldı ama gitme kararı almıştı. 

  Gram Altın Ne Kadar? 

 Altında meydana gelen yükselişler, geçen hafta yurt içerisinde gram altının fiyatını da desteklemeyi başardı. Perşembe ile cuma günleri kazancını artırmayı başaran gram altın, 566 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 Diğer taraftan gram altının spot fiyatı ise geçen hafta yüzde 2.8 oranında yükseldi. Haftanın ilk işlem gününe ise 566. 9 TL’den başlangıç yapan altının gram fiyatı, önceki kapanış seviyesini oranla yüzde 0.33 oranında bir düşüş yaşadı ve 564. 9 liradan işlem görüyor. Gram altında ise gün içerisinde en düşük 560 lira, en yüksek seviye ise 568 lira seviyeleri görüldü. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP