Faturalar Bundan Sonra Daha Düşük Gelecek: O Kesintiler Kaldırılıyor!   
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Faturalar Bundan Sonra Daha Düşük Gelecek: O Kesintiler Kaldırılıyor!  

Faturalar Bundan Sonra Daha Düşük Gelecek: O Kesintiler Kaldırılıyor!  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında; şimdiye kadar sık sık tartışma konusu olan Elektrik faturalarındaki enerji fonu ile TRT payı ile alakalı çalışmalar yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT Payı ile enerji fonu kesintilerimi kaldırma kararı aldık." Dedi. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Faturalar Bundan Sonra Daha Düşük Gelecek: O Kesintiler Kaldırılıyor!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şimdiye kadar hükümeti vergi konusunda en çok sıkıntıya sokan problemlerin başında elektrik faturalarındaki TRT Payı bölümüydü  vatandaşlar, TRT’ye neden pay ödedikleri ile ilgili soruları şimdiye kadar sürekli soruyordu ancak hükümet tarafından yapılan çeşitli açıklamalar ya da değerlendirmeler, halkı tatmin etmiyordu. Ve Erdoğan son noktayı koydu. Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında basın mensupları karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar tartışma konusu olan elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerinin önümüzdeki seneden itibaren kaldırılacağının müjdesini verdi notu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, elektrik faturaları ile alakalı oldukça tartışma konusu olan enerji fonu ile TRT payı kesintilerine de açıklık getirdi.

 Elektrik Faturalarında TRT Payı Kalkıyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda elektrik faturaları ile alakalı müjdeyi de verdi. Erdoğan:

“Küresel düzeydeki bütün bu yükselişe rağmen elektriği, maliyetinin yarısı düzeyde vatandaşlarımıza vererek 17 milyarlık bir sübvansiyon yaptık, Bir başka ifade ile her vatandaşımıza yıllık 1500 liranın üzerinde enerji desteği vermiş olduk. Elektrikte önümüzdeki sene TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık.”

Şeklinde konuştu. 

 Doğalgazı 150 Dolardan Veriyoruz 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Yatırım, üretim, ihracat ile istihdam odaklı ekonomik politikamızda ülkemizi büyütecek her adımı desteklemeye devam ediyoruz. %8 oranında artış yükselen elektrik talebini aldığımız önlemlerle herhangi bir sıkıntıya sokmadan karşıladık. Doğalgaz fiyatları ve 2020 senesi başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle 100 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz, Türkiye’deki vatandaşlarımıza konutlarda tüketmiş oldukları doğalgazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatına bakıldığında ise hane halkına verdiğimiz doğalgazdan %70 hibe yaptığımızı söyleyebiliriz.”

İfadelerini kullandı. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP