Araç Sahipleri! Bu Haber Sizi Sevindirecek, Benzine İndirim Geliyor
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Araç Sahipleri! Bu Haber Sizi Sevindirecek, Benzine İndirim Geliyor

Araç Sahipleri! Bu Haber Sizi Sevindirecek, Benzine İndirim Geliyor

Petrol ürünleri işverenler sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 kasım tarihinden itibaren geçerli olmak şartı ile benzinde 30 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Fiyat değişikliği sonrasında benzinin litresi İstanbul'da 8.11 TL'den, İzmir'de ise 8.20 TL'den satışa sunulacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Araç Sahipleri! Bu Haber Sizi Sevindirecek, Benzine İndirim Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son 2 ay içerisinde üst üste akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, vatandaşları zorlarken, indirim haberlerinin gelmesiyle beraber vatandaşlar mutlu olmaya başladı. Kış aylarına gireceğimiz şu günlerde 30 kuruşluk benzin litre fiyatı, cepleri bir nebze olsun rahatlatacak.

 Motorinde (Mazot) Herhangi Bir Değişiklik Yok

 Petrol ürünleri işverenler sendikası tarafından yapılan açıklamada, 11 Kasım 2021 tarihi perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 30 kuruşluk bir indirim yapılması planlanıyor. Fakat 10 kuruşluk benzin fiyatı değişikliğine ne zaman ver ne kadar olacağı ile alakalı karar, üst makamlar tarafından veriliyor. 9 Kasım 2021 tarihi ile 10 Kasım 2021 tarihleri arasında motorin (mazot) grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor.

 Son Değişikliklerden Sonra Benzin Fiyatı Ne Kadar Olacak?

 Söz konusu 30 kuruşluk indirimin yapılmasından sonra İstanbul’da 8.41 TL’den satışa sunulan benzinin litresi 8.11 TL’ye düşecek, Ankara ve İzmir’de ise 8.50 TL’den 8.20 TL’ye düşecek.

 Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

 Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasalarında işlenmiş mamul fiyatlarının ortalaması ile dolar kurunda meydana gelen değişiklikler göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar neticesinde ise dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, serbest ve rekabet sebebiyle firmalar ve kentlere göre küçük değişiklikler görülebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanmakta olan eşel mobil sistemi ile beraber petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki meydana gelen artış neticesinde yurtdışı pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişlerin ayarlaması ile beraber tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP