DOLAR

32,3716

0.12%
EURO

35,1037

-0.12%
ALTIN(gr)

2.322,43

0,16%
BİST 100

%
Dünyaca Ünlü Mesajlaşma Platformu Whatsapp, Kripto Para İle Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Dünyaca Ünlü Mesajlaşma Platformu Whatsapp, Kripto Para İle Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Dünyaca Ünlü Mesajlaşma Platformu Whatsapp, Kripto Para İle Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Son zamanlarda WhatsApp Platformu'nun ‘beta’ kodlarında beliren Facebook Novi cüzdan kodları, WhatsApp uygulamasının, kripto para ile ödeme kabul edebileceğini gösteriyor. Diğer taraftan WhatsApp tarafından yapılan resmi bir açıklamada, "Kripto ile ödemeyi test ediyoruz." Şeklinde bir açıklama yapıldı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Dünyaca Ünlü Mesajlaşma Platformu Whatsapp, Kripto Para İle Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya devi Facebook bünyesinde faaliyetlerini sürdüren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler ile kendini geliştirmeye devam ediyor. WhatsApp, 2020 senesinin kasım ayı içerisinde Hindistan’da bulunan kullanıcıların WhatsApp ile para transferi gerçekleştirmesini teşvik etmek amacıyla ‘Peyments’ desteğini kullanımı açtığını duyurmuştu. Türkçede ‘ödemeler’ olarak bilinen bu özellik aracılığı ile WhatsApp kullanıcıları, birbirlerine WhatsApp uygulaması üzerinden para gönderip alabiliyor.

WhatsApp’ta Kripto Para Dönemi Başlıyor

Hindistan’da WhatsApp kullanıcılarının, birbirlerine mesaj gönderirken, alırken aynı zamanda para gönderip almalarına imkan tanıyan uygulama geliştiren WhatsApp, şimdi de kripto para alış verişinde kullanılması için WhatsApp’a yeni özellikler ekleme çalışıyor.

 Sosyal medya devi Facebook tarafından yaşama geçirilen ve USDT Kriptokripto para uygulaması üzerinden gönderim işlemlerini gerçekleştirebilen ‘Novi’ dijital cüzdan uygulamasına ait bazı kodlar, WhatsApp uygulamasında ortaya çıktı. Bu durum, Kripto para ödemeleri ile ilgili işlemlerin WhatsApp uygulaması üzerinden yapılmasına olanak tanıması demektir.

Yalnızca ABD ve Guatemala’da test edilmekte olan Novi cüzdanı firması ile ortak bir şekilde geliştirildi. Bilindiği gibi PAX Gold kripto parasını ve daha sonrasında ise adı USDP olarak bilinen park dijital dolarını tedarik etmek ile meşhur. WhatsApp uygulamasını Novi cüzdan entegrasyonunu ne zaman uygulamaya koyacağı ise henüz bilinmiyor. Bununla beraber Novi cüzdanını yaygın bir hal alması, WhatsApp açısından da yaygın bir ödeme yöntemi olacağı anlamına geliyor.

WhatsApp Payments Özelliği Türkiye’de Ne Zaman Kullanılacak?

 WhatsApp uygulamasının Payments yani ödemeler özelliği, şimdilik yalnızca Brezilya ile Hindistan’da aktif bir şekilde kullanılabiliyor. 2018 senesinde ilan edilen bu özellik, hala beklenen yaygınlaşma seviyesina ulaşabilmiş değil. Bu özelliğin Türkiye ile beraber dünyanın geri kalan ülkelerine ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Facebook’un öncelikli olarak Brezilya ve Hindistan da bu özelliği yaygınlaştırılması ve mevcut problemleri gidilmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP