Piyasalar Cayır Cayır Yanıyor: Dolar, Altın, Euro, Sterlin’de Yeni Rekorlar Geldi!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Piyasalar Cayır Cayır Yanıyor: Dolar, Altın, Euro, Sterlin’de Yeni Rekorlar Geldi!

Piyasalar Cayır Cayır Yanıyor: Dolar, Altın, Euro, Sterlin’de Yeni Rekorlar Geldi!

Alınan bir son dakika haberine göre; ABD'de enflasyonun son 31 yılın zirvesine çıkmasıyla beraber dolarda yeni rekor geldi. Yeni güne 9,74 fiyatı ile başlayan dolar, gün ortasında yeniden yükselişe geçerek 9,87 ile rekorunu tazeledi. Gram altının ise fiyatı 586 TL ile rekor tazeledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Piyasalar Cayır Cayır Yanıyor: Dolar, Altın, Euro, Sterlin’de Yeni Rekorlar Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Analistlerin de dikkat çekmiş oldukları seviyelerden biri olan 9,74’ün dolar bazında aşılmasıyla beraber yukarı yönlü hareket hız kazandı. Tarihi zirvesi 9,85 olan dolar, bugün tekrardan rekoru kırmayı başardı.

 Dolar, Tarihinin Zirvesinde Bulunuyor

Tarihi Zirvesi 9,85 TL olan dolar, yeniden rekor kırarak 9,87 TL ile tüm zamanların en yüksek rakamını gördü. Euro ise 11,40 seviyesini görerek rekor kırmayı başardı.

Altın Da Aynı Şekilde Rekor Kırdı

Dolar ile altının ons fiyatında meydana gelen yükselişe paralel bir şekilde değer kazanan altının gram fiyatı ise zirve seviyesini 586 TL ile tazeledi.

Dikkatler ABD Enflasyon Verilerine Kilitlendi

 Piyasalarda gözler, Amerikan Merkez Bankası‘nın para politikası açısından çok kritik bir öneme sahip olan ABD enflasyon verilerine çevrildi. Petrol fiyatları ile Çin üretici fiyatlarında kaydettiği %13,5 oranında meydana gelen artış, Amerika Birleşik Devletleri’nde tüketici fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği endişelerini artırdı. 16.30 da açıklanan ABD tüketici fiyatlarının yıllık bazda ise %5,8 oranında artış göstermesi bekleniyor.

 94 Seviyesi Üzerine Çıkan Dolar Endeksi Dikkat Çekiyor

Cuma günü dolar endeksi 94. 634 ile 1 seneden uzun bir sürenin sonrasında en yüksek seviyesini görmesinin sonrasında kademeli bir şekilde gerileme kat etti. ABD enflasyonu rakamları öncesinde dolar endeksi ise %0,2 artış oranı ile 94,1 seviyelerinde.

 ABD’nin 10 senelik tahvil faizinin, dün meydana gelen düşüşün neredeyse %100’ünü telafi ederek yeniden yüzde 1,48 e yükselmesinin küresel dolar isteğini arttırdığını açıklayan analistler, teknik açıdan ise dolar endeksinde 94,5 oranının çok önemli bir direnç ve 93,8 in ise destek olarak takip edileceğini açıkladı.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP