DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%

Twitter, Kripto Para Ekibini Kurdu!

Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde sosyal medya platformu Twitter, iOS kullanıcıları açısından bir Bitcoin bahşiş hizmeti uygulamasını başlatmıştı ve daha sonrasında ise android cihazlarda bu uygulamayı test etmeye başladı. Diğer taraftan kullanıcıların göstermelerine fırsat tanıyacak bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Merkezi bulunmayan uygulamaları ve daha geniş web3 ekosistemini keşfetmek amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz çarşamba günü The Financial Times tarafından yayınlanan bir habere göre sosyal medya devi Twitter, merkezi bulunmayan internetin bir parçası olmak amacıyla kendi kripto para ekibini oluşturdu. deneyimli bir mühendisin ekibe öncülük edeceği ve Twitter’ın, kendi bünyesinde kripto para alım satım uygulamaları ile ilgili çeşitli çalışmalara başladığı da söz konusu konular arasında yer alıyor. Twitter, zaten üyelerine Bitcoin bahşiş uygulamasını kullandırıyordu. İşi daha da büyüten Twitter, kendi kripto parasını oluşturmanın ilk adımlarını böylece yavaş yavaş atmaya başladı. Ayrıca söylemekte fayda vardır ki  Twitter CEO’su Jack Dorsey, uzun zamandır öncü kripto para birimi Bitcoin’e yatırım yaptığını her mecrada ve her defasında dile getiriyordu.

Kripto para dünyasına adım atan ilk şirket elbette ki Twitter değil. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook platformunun, dünyaya iletmek istediği mesajı tam mânâsıyla iletemediğini, değişikliğe gitmesi gerektiğini düşündü ve Facebook’un adını ‘ meta’ olarak değiştirme kararı aldı. bu değişikliğin hemen sonrasında mesaj Metaverse coinleri büyük bir rağbet gördü.

 Biraz daha zamanın geçmesi ile beraber son bir iki gün içerisinde ünlü mesajlaşma platformu WhatsApp (Facebook bünyesinde faaliyet gösteriyor) Kripto para alım satımı ile ilgili uygulamalar üzerinde çalışmaya başladı. Zaten WhatsApp, daha önce Hindistan’da üyelerin birbirlerine WhatsApp uygulaması üzerinde para alıp gönderme işlemlerine imkan tanıyordu. Kripto para uygulaması ile ilgili çalışmalara ise daha yeni başladı. Hindistan’da ve Brezilya’da uygulanmakta olan WhatsApp’tan para alma ve gönderme uygulamasının Türkiye’de ne zaman kullanılacağı ise henüz belli değil. Başta Twitter olmak üzere sosyal medya patronlarının, kripto para dünyasında meydana gelen gelişmelere nasıl ayak uyduracakları başta olmak üzere bu saatten  itibaren nasıl yenilikçi teknolojileri kullanacakları şimdiden merak edilmeye başlandı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP