DOLAR

32,4099

0.21%
EURO

35,0922

-0.12%
ALTIN(gr)

2.320,59

0,05%
BİST 100

%
Halkbank, 9 Ayda 215 Milyon TL Kâr Etti    

Halkbank, 9 Ayda 215 Milyon TL Kâr Etti   

Halkbank, 2021 senesinin ilk dokuz ayında 215 milyon TL kar ettiğini açıkladı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 'Halkbank olarak senenin üçüncü çeyreğinde totalde kredilerimizi 603,1 milyar TL'ye çıkararak Türkiye ekonomisine katkılarımız da devam ettirdik' dedi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Halkbank, 9 Ayda 215 Milyon TL Kâr Etti    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 senesinin üçüncü çeyreğine yönelik finansal  sonuçlarını açıklayan Halkbank, 2021 Eylül ayı sonu itibariyle 215 milyon TL kar elde etti. Toplam mevduattaki gelişmeye dikkat çeken genel müdür Arslan, mevduatlarını 3. çeyrekte geçen senenin aynı dönemine oranla 21,4 oranında büyüterek 534,8 milyar TL seviyesine çıkardıklarını belirtti.

 Kadın Girişimcilere 6,4 Milyar TL’lik Finansman Desteği Sağlandı 

 2021 senesinin ilk 9 ayı içerisinde kadın girişimcilere sağlanan avantajlı krediler ile düzenlenen ‘üreten kadınlar toplantıları’ ile kamuoyunun yoğun ilgisini gören faaliyetler yerine getirdiklerini dile getiren Halkbank Genel Müdürü Arslan:

“Türkiye’nin her yanından farklı iş kollarında iştigal eden veya etmeye hazırlanan 67 bin kadına 6,4 milyar TL’ye ulaşan uygun koşullar finansman sunduk. Ülkemizin kadın girişimci ekosistemine somut fayda sağlayan en büyük projelerden birine dönüşen çalışmamızla, hem küresel salgının ekonomik etkilerinin bertaraf edilmesinde hem de bölgesel düzeyde ekonomik ivmenin hızlanmasına destek sağladık. 1. senenin sonunda, 101 girişimci ve 10 milyar TL kredi desteğini ulaşma hedefi ve kadınlarımızın ekonomik hayata daha fazla dahil etmek idaresiyle projemizi sürdüreceğiz. “

Dedi. 

 Halkbank’ın Türkiye ekonomisinin kılcal damarlarını meydana getiren bu unsurların en büyük destekçilerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Arslan, şu ifadelere yer verdi:

 “Bankamızda kredi bakiyesi bulunan esnaf ve sanatkar sayısı bu sene 1,2 milyona, kredi bakiyesi ise 76,1 milyar TL’ye ulaşmıştır. Esnaf kredilerinin de dahil olduğu KOBİ bankacılığında liderlik yolculuğumuzda tüm hızıyla devam etmekteyiz. 205,3 milyar TL’ye ulaşan kobi kredileri büyüklüğümüz ile bu kategoride %20,7′ lik pazar payımız bulunmaktadır.

 Halkbank’ın, “International Business Awards” ödül programı kapsamında global düzeyde ‘yılı en iyi bankası’ seçildiğini ve bahsi geçen ödül programında büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye’ye toplamda 1 bronz, 12 gümüş ve 7 altın kazandırdıklarını dile getiren Arslan:

“Bir başka ödül programında da insan kaynakları alanında bankacılık sektöründe yılın en iyi işvereni seçildik. Kadın destekleri konusundaki ürün, hizmet ve projelerimiz ise toplamda 5 altın ödül almıştır. Bankamızın aldığı bu uluslararası ödüller, Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlama hedefi ile farklı ve yenilikçi projeler geliştirme yolunda tüm Halkbank çalışanlarına büyük bir motivasyon sağlamıştır. ” değerlendirmesinde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP