Uzmanlar Uyarıyor: Altını Olanlar Bozdurmasın Gram Fiyatı Bu Seviyeye Gelecek! 
  • Finans 365
  • Altın
  • Uzmanlar Uyarıyor: Altını Olanlar Bozdurmasın Gram Fiyatı Bu Seviyeye Gelecek! 

Uzmanlar Uyarıyor: Altını Olanlar Bozdurmasın Gram Fiyatı Bu Seviyeye Gelecek! 

Uzmanların yapmış oldukları analizler yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve ilk başta öngörülen 600 TL rakamına dün itibariyle altının gram fiyatı yaklaştı. Meydana gelen bu artışta, yatırımcıların dünyada var olan enflasyon tehlikesinden korunmak amacıyla-güvenli liman-özelliği taşıyan altına yönelmeleri oldukça etkili oldu. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Uzmanlar Uyarıyor: Altını Olanlar Bozdurmasın Gram Fiyatı Bu Seviyeye Gelecek! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 senesi koronavirüsü pandemisinin etkisi ile beraber yatırımcı, ‘Güvenli Liman’ olan altın madenine yönelmiş ve altın adeta rakorları peş peşe getirmişti. Ons altın ise tarihinde ilk defa 2.000 doları aşmış ve gram altının fiyatı ise 540 TL ile zirveye çıkmıştı. 2021 senesinde ise koronavirüsü aşısının bulunması ile beraber küresel iktisatlardaki normalleşme hareketleri ile beraber 480 TL civarında bir seyir elde eden gram altın, son zamanlarda tekrar yükselişe geçti ve dün 596 TL ile rekor tazeledi. Böylelikle altın uzmanlarının yıl sonu beklentileri olan 600 TL yavaş yavaş görülmeye başlandı.

 Seviyenin Yükselmesi Bekleniyor 

 Ons altın fiyatının 1875 dolar direncini kırdıktan hemen sonra 1900 ile 1950 dolar seviyelerini görebileceğini dile getiren altın uzmanları,

 “Bu da demek oluyor ki gram altının, 600 TL seviyesinden sonra 650 TL çıkabilir. Kapalıçarşı’daki duruma gelince, çarşamba günü itibariyle altındaki yükselişi gören bazı vatandaşlar, alımlara devam etti. Yükseldiği için satış yapmak isteyenler de oldu ancak çok yoğun bir şekilde olduğu söylenemez.”

 İfadelerini kullandı. 

  Enflasyon Etkili! 

 Altın fiyatlarında meydana gelen bu yükselişin özellikle de yurtdışı kaynaklı olduğunu dile getiren altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, 

“altın, ABD’den gelen enflasyon haberleri ile beraber yükselişe geçti. Bunun sebebi ise dün gelen enflasyon verisi 31 senenin en yüksek seviyesi ve yatırımcılar enflasyona karşı koruma kalkanı olarak güvenli liman olan altına yöneldi. Ayrıca ABD Başkanı, “öncelikli problemimiz enflasyonu düşürmek” diyor fakat düşünemiyor. Bu durum yine altına yarıyor.

 Bozdurmak İçin Acele Etmeyin! 

 ABD enflasyon verilerinin yüksek gelmesinin sonrasında dolar kurunda meydana gelen artış, ons altın fiyatlarını da tetiklediğini dile getiren altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise şöyle konuştu:

“2021’e 451 TL’den başlayan gram altın, 592 lirayı gördü. Yani gram altında 146 TL’lik bir değer artışı meydana geldi. Fakat şimdiki seviyelerden gram veya dolar almak isteyen vatandaşlar, panik alımı yapmasın. Dolarda 9.75, Gramde ise 575 TL seviyede bir alım için beklenebilir. Altını oranlar ise bozdurmak için acele etmesin. Bunun sebebi ise 2022 senesi itibariyle yap gram altın yine 660 TL’lik bir seviyeye çıkabilir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP