DOLAR

32,5156

-0.08%
EURO

34,9504

0.31%
ALTIN(gr)

2.434,07

0,47%
BİST 100

%
Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kripto Madencilerini Denetleyecek Bir Sistem Kurma Peşinde

Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kripto Madencilerini Denetleyecek Bir Sistem Kurma Peşinde

Kazakistan'da kripto para madenciliğinin sorumlu tutulduğu bir elektrik açığı meydana gelmişti. Bu kış, bir enerji krizinden kaçınmaya çalışan Kazakistan Cumhurbaşkanı, genişleyen kripto para madenciliği piyasasının düzenlemesi açısından çağrıda bulunarak, nüfus ve endüstri açısından güç kaynağının devam ettirilmesi üzerine çağrıda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kripto Madencilerini Denetleyecek Bir Sistem Kurma Peşinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın zaman içerisinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, kazak enerji bakanı Magzum Mirzagaliyev ile bir görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşmede yakıt rezervlerinde keskin bir  inişe onay verdiği için eleştirildi. Devlet başkanı diğer taraftan, hem haneler açısından hem de işletmeler açısından kesintisiz bir şekilde elektrik arzının devam ettirilmesi ile ek üretim kapasitelerinin geliştirilmesi gereğini vurguladı.

 Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kripto Para Madencilerinin Elektriği Fazla Kullanmasından Çekiniyor

 Cumhurbaşkanı Tokayev’in çalışma ofisinden gerçekleştirilen basın açıklamasına göre, enerji bakanı Mirzagaliyev, devletin Cumhurbaşkanına yakıt hususunda meydana gelen problemleri telafi etmek amacıyla atılmış olan bütün adımlar ile ilgili bilgi verdi ve Kazakistan’ın, elektrik üretim endüstrisinin 2035 senesine kadar gelişimi açısından bir tahmin sunuldu. Elektrik tüketiminin her sene artış göstermesi bekleniyor ve Kazakistan, artış gösteren bu talebi karşılamak amacıyla yenilenebilir kaynaklar başta olmak üzere doğalgaz ile hidroelektrik enerji kullanma yoluna gidecek.

 Düşük elektrik kullanılmasını talep eden ve bu hususta çeşitli çalışmalar yürüten Orta Asya ülkesi Kazakistan, Çin’deki Bitcoin kripto para madenciliğine yönelik devam etmekte olan baskıların ortasında giderek artış gösteren sayıda kripto para madenciliğine ev sahipliği yapmak zorunda kalıyor. Sadece 2021 senesinin ilk 9 ayı içerisinde elektrikli tüketiminde %7’lik bir artıştan sorumlu tutulan Kazakistan enerji bakanı ile diğer yetkililer, bir tek madencilik çiftliğinin işletilmesi için 24 bin ev kadar enerjiye gereksinim duyduğunu iddia ediyor. Kazakistan enerji bakanı Diğer taraftan Cumhurbaşkanına, kripto para madenciliği piyasası üzerinde, özellikle de kanun dışı kripto para basma baskınları hususunda daha sıkı bir tedbir sağlama amacıyla önlemler ile ilgili bilgi verdi. Yapılan resmi tahminler ise Kripto para madencilerinin 1200 megavat kadar elektrik yaktıklarını gösteriyor. Yetkililer, Kazakistan’ın genelinde bu tür tesislerin tespit edilmesi açısından çalışmalarını devam ettiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP