4 Kıdemli Analist: Altın, Bu Seviyelere Hazırlanıyor!   
  • Finans 365
  • Altın
  • 4 Kıdemli Analist: Altın, Bu Seviyelere Hazırlanıyor!  

4 Kıdemli Analist: Altın, Bu Seviyelere Hazırlanıyor!  

Altın fiyatları perşembe günü, ABD enflasyon verilerinin çok yüksek gelmesine yönelik endişelerin, fiyatların haziran ayından itibaren en yüksek seviye bandına yerleşmesine sebep olması ile beraber, 6. seans kazancını da böylelikle kaydetti. Bu durum açısından Oanda’nın popüler piyasa analisti Craig Erlam,

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
4 Kıdemli Analist: Altın, Bu Seviyelere Hazırlanıyor!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“ABD enflasyon verilerinin sonrasında yatırımcılar Birgül daha yüksek bir enflasyon ihtimali karşısında eski bir dost arayışında iken, değerli metal fiyatları artış gösterdikçe onların kazanç hanelerine eklendi”

Yorumunda bulundu..

 Kış Aylarından Sonra Yeni İvme, Altın İçin Devam Etmeyebilir

 Aralık ayına yönelik vadeli altın fiyatı, %0,9 oranında yükseliş kaydederek 1868 dolara yükseldi ve en aktif sözleşme ise 14 Haziran tarihinden itibaren en yüksek seviyeyi böylelikle görmüş oldu. Ünlü piyasa analisti Myra P. Saefong, altın fiyatlarının, Dow Jones piyasa bilgilerine göre 20 Mayıs tarihinde tamamlanan 6 günlük yükselişten itibaren en uzun kazanç olarak bilinen ve art arda 6 seansta galibiyet serisini artırdığını dile getiriyor.

 Finans365.com olarak daha önce de açıklamış olduğumuz gibi çarşamba günü altındaki fiyatlar, piyasa analistlerinin beklemiş oldukları yüzde 0.6 oranının oldukça üzerinde seyreden tüketici fiyatları endeksindeki %0,9’luk yükselişin hemen akabinde destek bularak %1 oranında yükseldi. Senelik enflasyon, 31 senenin en büyük sıçraması şeklinde gerçekleşen ve %6.2’ ye yükselmesi durumunda altın tekrar yükselişe geçti.

 Citibank stratejistleri ise değerli metal altın açısından yeni bir ivmenin Kış ayları bittikten sonra devam etmeyebileceği hususunda uyardı. Citibank stratejistlerinden oluşan bir ekip, çarşamba günü geç saatlerde müşterilere bir bildirim ile şu seviyeleri gösterdi:

 Altın fiyatları, bu hafta 1800 dolar civarında tutulduğunda yeni yatırımcı girişlerinin gerçekleşmesi muhtemel bir sonraki yukarı yönlü hedef 1900 dolar olabilir “

Bununla beraber Citybank stratejistleri, kısa vadeli faiz rakamları sektöründe daha güçlü bir ABD doları ile daha agresif bir Amerikan Merkez Bankası fiyatlandırmasının enflasyon dürtüsü güçlü görünse dahi altın fiyatlarının eşelemesi açısından ters rüzgarlar olduğuna dikkat çekiyor. Citibank stratejistlerinden Aakash Doshi ile ekibi, şu değerlendirmelerde bulunuyor:

“Daha kalıcı enflasyon ve hatta stagflasyon potansiyeli ile alakalı endişeler, altında ivme açısından enflasyondan korunma pozisyonuna döndü tekrar. Bu da aslında kasım tüketici fiyat endeksinin tamir gücünü göstermeye devam etmesi gerektiği için kısa vadeli tematik olarak devam edebilir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP