Atilla Yeşilada’nın Dolar Tahmini ‘Yok Artık’ Dedirtecek!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Atilla Yeşilada’nın Dolar Tahmini ‘Yok Artık’ Dedirtecek!

Atilla Yeşilada’nın Dolar Tahmini ‘Yok Artık’ Dedirtecek!

Dolar, son zamanlarda rekor üstüne rekor kırarak 10 TL'yi buldu. Genelde sakinleştirici yorumlarda bulunan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, şimdi çok sert ifadeler sarf etti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Atilla Yeşilada’nın Dolar Tahmini ‘Yok Artık’ Dedirtecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün akşam saatlerinden itibaren dolar fiyatı 10 TL’yi buldu. Böylelikle dolar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa 2 haneli rakama ulaşmış oldu. Dolar kuru, tarihi rekorunu kırarken diğer taraftan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada’dan çok çarpıcı açıklamalar geldi. Genelde sakin bir üslup ile ekonomi ve dolar politikaları hakkında tahmin ve yorumlarda bulunan ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, bu kez çok sert ifadeler ile gündemde.

 Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada’dan Dolar Kuru Yorumu

Atilla Yeşilada, dolar fiyatının 10 TL’yi geçmesinin aslında psikolojik bir şok niteliği taşıdığını açıkladı:

“Devalüasyon- enflasyon kısır döngüsü yaratabileceğine dikkat çekti. Yeşilada, Bütün bunların tek bir sebebi var: kara cahiller tarafından yönetiliyoruz. Bütün dünya parasal sıkılaştırma yöntemlerini tartışırken, biz ise halen faiz düşürüyoruz. Bu artık Kara cehaletten başka hiçbir şey değildir.” Dedi.

 Artık Türkiye’de hiç kimsenin Merkez Bankası‘nın enflasyon ile mücadele ettiğine inancını kalmadığını söyleyen ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Buna paralel artık TL’yi istikrara kavuşturmak için dövize müdahale edeceğimize de inanmıyorlar. Dövizin artık bir çıpası yok. Freni patlamış kamyon gibi yokuş yukarı giderken biraz yavaşlıyor, yokuş aşağı ise hızlanıp gidiyor.”

 Doların Yükselmesine Tek Çare 600-700 Baz Puan Artırımı!

 Atilla Yeşilada, Türk lirasının kısa vade içerisinde istikrar elde etmesinin 2 yöntemi olduğunu dile getirerek, “ilki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın kamu aracılığı ile döviz satarak TL’ye istikrar kazandırması, ikincisi ise politika faizini en az 600 veya 700 baz puan artırarak oluşan ekonomik paniği engellemeye çalışmak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP