Yaptığınız Hesapları Unutun! İslam Memiş’ten Görülmemiş Tahmin
  • Finans 365
  • Altın
  • Yaptığınız Hesapları Unutun! İslam Memiş’ten Görülmemiş Tahmin

Yaptığınız Hesapları Unutun! İslam Memiş’ten Görülmemiş Tahmin

Beklentilerin aksine altın fiyatlarında düşüş beklediğini söyleyen ekonomist İslam Memiş, altın fiyatları, dolar kuru ile ons fiyatlarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Yaptığınız Hesapları Unutun! İslam Memiş’ten Görülmemiş Tahmin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haftanın son işlem gününde de yükselişini sürdüren altının gram fiyatı 600 TL seviyesine yaklaşmış bulunmakta. Altının gram fiyatı şu aralar 595 TL ile 598 TL arasında değişiklik gösteriyor. Altın yatırımcıları ise meydana gelen bu gelişmelerden memnun olsa da aslında analistler, temkinli bir şekilde davranılması hususunda uyarılarda bulunuyor. Altın fiyatlarındaki meydana gelen son değişimleri ele alan piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar da bir tık kadar geri çekilme meydana geleceğini açıklayarak, altının da yine aynı şekilde bu çekilmeden nasibini alacağını söyledi.

 Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten Dolar Ve Altın Yorumu

 Döviz kurlarında meydana gelen fiyatlamalar ve gram altın ile emtia fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların artık enflasyon ile ilgili olduğunu direkt bir şekilde gördüğünü söyleyen İslam Memiş, dolar kuru, Cumhuriyet tarihinde yüksek seviyesi olan 9.98 lira seviyesinin üzerinde. Yani dolar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa çift haneli rakamları gördü. Gram altın fiyatı 564 TL seviyesinden haftaya başlangıç yaptı ve bu yükselişini 597 TL seviyesine kadar sürdürdü. Gümüşün gramı ise 8 TL’nin üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Altının ons fiyatı ise 1812 ile 1817 dolar seviyesini kırmış bulunmakta ve 1868 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons gümüş, 25 doların üstünü şu anda test etti. Yeni alışılacak olay artık bundan sonra şudur: Dolar endeksi ile dolar varlıkları ile emtia fiyatlarının artış göstermesi artık bundan sonra beraber devam edecektir. Dolar varlıkları yükseliyor ve emtia varlıkları baskılayacak diye bir durum artık bundan sonra söz konusu değil. Geçici enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasının sonrasında enflasyon fiyatlaması yavaş yavaş başladı artık.

 Altının Ons Fiyatında 2 Bin Dolar Vurgusu Gündemde

Her ne kadar da 1868 dolar civarına altının ons fiyatı yükselmiş olsa da kısa vade içerisinde kar satışlarının olması ile beraber geri çekilecektir. Özellikle de 1810 ile 1800 bandına kadar geri çekilmesi söz konusudur. Bu sebeple bu düşüşler artık orta ve uzun vadeler göz önünde bulunduran yatırımcı açısından alım fırsatı sağlayacaktır. Enflasyon fiyatlaması karşısında ise ons altında yeni zirveler görmek mümkündür. Sene sonuna kadar 1900 dolar üzerine ataklar gerçekleştirilmesi ise artık sürpriz olarak düşülmeyecek. 2022 senesinin ilk çeyreğinde altının ons fiyatında 2000 dolar seviyesinin üstüne çıkabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP