DOLAR

32,5136

-0.09%
EURO

34,9475

0.31%
ALTIN(gr)

2.432,70

0,41%
BİST 100

%
Ayçiçek Yağından Sonra Yeni Kriz O Üründe, Raflar Boş Kaldı, Yeni Zam Kapıda!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ayçiçek Yağından Sonra Yeni Kriz O Üründe, Raflar Boş Kaldı, Yeni Zam Kapıda!

Ayçiçek Yağından Sonra Yeni Kriz O Üründe, Raflar Boş Kaldı, Yeni Zam Kapıda!

Marketlerde şeker raflarının boş kalması, kısa süre önce ayçiçek yağı krizine hatırlattı. Peki marketlerde şeker yok mu? Marketlerde neden şeker yok? Şeker fiyatına zam geleceği iddia edildi. Şekere zam yapılacak mı? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizin devamında...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Ayçiçek Yağından Sonra Yeni Kriz O Üründe, Raflar Boş Kaldı, Yeni Zam Kapıda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa süre önce marketlerde yaşanan ayçiçek yağı krizinin bir benzeri şimdi de şekerde yaşanıyor. Girdi maliyetleri sebebiyle tüketicilerin daha yüksek rakamlardan şeker almasının artık kaçınılmaz olacağını gösteriyor. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada yurttaşların şekere erişememesinin sebeplerini dile getirdi.

Kamu fabrikalarının özelleştirilmesi ve getirilen kota en önemli problemdir şeklinde konuşan Suiçmez,

“Kamu şeker fabrikaları sanayiciye yeterince ürün vermemekte, özel sektör ise daha yüksek fiyattan sanayiciye ürün gündeme getirmekte. Bu sebeple de tüketicilerimizin marketlerde şeker bulamaması sonucunu gündeme getirecek”

açıklamasını yaptı.

 Diğer taraftan aşırı kuraklık sebebiyle bu yıl Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu ikinci üretim tahminlerinde şeker pancarı üretiminde %15 oranında azalma gündemde.

 Şekere Yeni Bir Zam Yapılacak Mı?

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Suiçmez, üretimde girdi fiyatlarının düşürülmesi, destekleme paketlerinin arttırılması ile kamu şeker fabrikalarının daha etkin bir şekilde getirilip kota uygulamalarından vazgeçilmesinin koşul olduğunu söyledi. Diğer taraftan şeker raflarının boş kalması ile stoklama yapıldığı iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye söz konusu iddialar için önlem alınıp alınmadığını sordu. Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na ne zaman cevap verecek. Cevap geldikten hemen sonra sizlerle paylaşacağız.

 

Kuraklık ve pandemi sebeplerinden dolayı ayçiçek yağı fiyatları son zamanlarda zam şampiyonluğunu kimseye bırakmıyor. Zincir marketlerde satılan ayçiçek yağı, çok ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Hükümetin ayçiçek yağı fiyatının daha fazla artmaması için herhangi bir önlem alıp almadığı ise şu anda kesin ve net bir şekilde bilinmiyor. Bu iki konu ile alakalı herhangi bir gelişme meydana geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP