TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz: Bu 2 Şart Yerine Gelirse Dolar Düşecek!
  • Finans 365
  • Döviz
  • TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz: Bu 2 Şart Yerine Gelirse Dolar Düşecek!

TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz: Bu 2 Şart Yerine Gelirse Dolar Düşecek!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski başkanı, şimdiki İYİ Partili Durmuş Yılmaz; 10 TL'ye çıkan doların nasıl düşeceğini dile getirmeye çalıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz, 10 TL'yi bulan doların nasıl tekrar geri düşeceğine dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz: Bu 2 Şart Yerine Gelirse Dolar Düşecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılmaz, Merkez Bankası‘na güven vermekte olan bir ismin atanması durumunda doların ilk etapta 2 TL düşeceğini, hükümetin değişiklik göstermesi halinde ise inişin hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Yılmaz konu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi:

“kurun daha ne kadar çıkacağını bilemem, ama nasıl düşeceğini biliyorum. Merkez Bankası’na piyasaya güven veren, iktidardan bağımsız bir başkan gelirse dolar hemen aynı gün 2 lira birden düşer. Sonra da yönünü aşağı çevirir. Benim kafamda bu tarife Uyan üç kişi var. Tabii bunun için seçimin olması, hükümetin değişmesi ve iktidara bizim gibi Merkez Bankası bağımsızlığını şart gören bir partinin gelmesi gerekiyor. “

Dedi.

 Dalgalı kur uygulandığı için bu sebepledir ki geçmişteki gibi çok sert şokların meydana geleceğini ifade eden Durmuş Yılmaz,

“Kurbağanın ısınan su da ağır ağır ölmesi gibi ölüyoruz ama bir türlü dibi göremiyoruz. Eğer dalgalı kur rejimi olsaydı şimdiye kadar onlarca yazar kasa atılmış olurdu. Bu durum, yönetimi rehavete düşürüyor, alınması gereken önlemler alınmıyor, halk fakirleşiyor, Emek ucuzluyor. Nerede duracağız? 1 dolar eşittir 1 TL’den başladık; 2 tl-3 tl-5 tl ve bugün 10 TL. Yarın nerede olacak? Hangi noktaya geldiğimizde rekabetçi kur tanımına ulaşacağız? 15 mi, 12 mi, 10 mu, 20 mi, 25 TL mi? Bu bir kanama ve kanama devam ediyor. Nasıl olsa kan bittiği zaman kanama duracak diye düşünüyorlar. Doğru, kan bittiği zaman kanama duracak ama hayatta kalabilecek miyiz?”

Sorusunu sordu.

Zaten dayanılmaz bir durumda olan hayat pahalılığının bir müddet sonra daha da artış gösteren enflasyon rakamları sebebiyle katlanılamaz, dayanılamaz bir hale geleceğini de belirten Durmuş Yılmaz, hükümetin artık bu noktadan sonra dönüşü yapıp faizleri derhal artması gerekenden de fazla artırmak zorunda kalacağını, hükümete güvenip ithal ikameci yatırım yapanların yatırımlarının çöp olacağını anlattı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP