Söylenenler Doğruysa Millet Yandı! İşte Ekmek Ve Doların Muhtemel Yeni Fiyatları   
  • Finans 365
  • Döviz
  • Söylenenler Doğruysa Millet Yandı! İşte Ekmek Ve Doların Muhtemel Yeni Fiyatları  

Söylenenler Doğruysa Millet Yandı! İşte Ekmek Ve Doların Muhtemel Yeni Fiyatları  

Tahminleri çıkan ünlü Ekonomist Remzi Özdemir, Almanya merkezli faaliyet göstermekte olan Deutche Bank’ın Türkiye ekonomisinde günlük hazırlamış olduğu raporu ele aldı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Söylenenler Doğruysa Millet Yandı! İşte Ekmek Ve Doların Muhtemel Yeni Fiyatları   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası‘nın faizi %14’e indirmesi ile ilgili fikirlerini dile getiren Ekonomist Remzi Özdemir,

“Faizi %14’ e indirecekse eğer o zaman doları tahmin etmeye dahi gerek kalmayacaktır. Analist olmaya da gerek yok. 12 TL olur ya da 13 TL olur.”

Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Diğer taraftan İstanbul’da ekmek satış fiyatının 3 TL olacağını da dile getiren ekonomik Remzi Özdemir, ekonomi gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Alınan bir son dakika haberine göre Deutche Bank, Türkiye çekirdek enflasyonunun ekim ayı içerisinde tahmin edilenden düşük gelmesi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın vermiş olduğu son iletiler dikkate alındığı takdirde gelecek toplantıda (kasımda yeni toplantı yapılacak) 100 baz puanlık faiz indirimi olabileceği ekran görülmüştür ve Deutche Bank analistleri ise yıl sonu politika faizi tahminlerinde ise yüzde 16’dan yüze 14’e düşürdü. Yani Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, sene sonunda politika faizini %14’e sabitleyecek. Merkez Bankası, ekim ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu para politikaları kurulu toplantısında politika faiz oranını %18’den 200 baz puan indirerek %16’ya indirmiş. Deutche Bank’a göre ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu ay ve gelecek ay 100 baz puan yani toplamda 200 daha puan indirerek faizleri sene sonuna kadar %14’e çekmeyi düşünüyor. Banka raporunda sene sonu dolar kurunun 10.10 ve euro kurunun ise 11.80 olarak beklendiği açıklandı.

 Ekonomist Remzi Özdemir: Sene Sonu Dolar Kuru 12-13 Lira Olacak!

 Ünlü Alman Bankası’nın Türkiye’ye yönelik raporunu ele alan Ekonomist Remzi Özdemir, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle bu banka tahmini neye göre yapıyor? Merkez Bankası’nın faiz kararına göre yapıyor. Diyor ki yılbaşına kadar gösterge faizini 14’e çekeceğim. Bunu gerçekten Merkez Bankası yapacak mı? Merkez Bankası sürekli karar değişikliğine gidiyor. Merkez Bankası başkanı Kavcıoğlu yönetimine baktığımızda sürekli karar değiştiriyor. Önce göreve geldiğinde ‘Biz enflasyonun üzerinde faiz vereceğiz’ dedi. Sonra bunu söyleyen Merkez Bankası başkanı söylem değiştirdi. Daha sonra kalktı  ‘benim döviz ile işim yok, ben cari açıkla ilgileneceğim’ dedi. Yani burada aslında Merkez Bankası sinyali verdi, diyor ki ben faizi indireceğim.

 

 

Ekmek 3 TL Olacak

Ayrıca buğdayda meydana gelen probleme de değinen ekonomist Özdemir,

“ Türkiye’de buğday üretimi hızla azaldı. Gelen zamlarla beraber İstanbul’da bir ekmeğin satış fiyatı 3 TL olacak.”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP