DOLAR

32,4636

-0.11%
EURO

34,7714

-0.64%
ALTIN(gr)

2.441,06

0,21%
BİST 100

%
Kömür, Sobayı Yakmadan El Yakıyor! Vatandaş, Nasıl Isınacağını Kara Kara Düşünüyor, İşte Kömüre Gelen Zam Oranı İle Güncel Kömür Fiyatları!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kömür, Sobayı Yakmadan El Yakıyor! Vatandaş, Nasıl Isınacağını Kara Kara Düşünüyor, İşte Kömüre Gelen Zam Oranı İle Güncel Kömür Fiyatları!

Kömür, Sobayı Yakmadan El Yakıyor! Vatandaş, Nasıl Isınacağını Kara Kara Düşünüyor, İşte Kömüre Gelen Zam Oranı İle Güncel Kömür Fiyatları!

Vatandaşın ısınmasını zorlaştıran kömür fiyatları, gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kömürcü esnafı ise yurttaşın torba ile kömür almaya dahi parasının yetmediğini, taksitle ödeme yapmaya çalıştığını söylüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Kömür, Sobayı Yakmadan El Yakıyor! Vatandaş, Nasıl Isınacağını Kara Kara Düşünüyor, İşte Kömüre Gelen Zam Oranı İle Güncel Kömür Fiyatları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kömür fiyatlarındaki artışı dile getirmeye çalışan esnaf, 2020 senesinde 1600 TL’ye 1 ton kömür alındığını ancak bu sene ise 3 bin 600 TL’ye kadar kömür fiyatlarının yükseldiğini Açıklıyor. Kömürcü esnafı:

“insanlar geldiğinde; 2 çuval, 3 çuval alabiliyor. Vatandaşın alım gücü %50 oranında düştü. 2020 senesinde bir ton alan vatandaş, şimdi ise yarım ton ancak alabiliyor. Vatandaş, kömürü torba ile almak zorunda kalıyor, onu da takside bölmeye çalışıyor. Günü kapatmanın derdine düşen vatandaş, çaresiz bir şekilde çare arıyor.”

Daha Önce Tonla Kömür Alan Vatandaş, Şimdi Torba İle Alıyor

Türkiye’nin 81 ilinde kömür fiyatları aynı anda yükselmeye başladı. 2020 senesinin kış aylarına girerken bir vatandaş, 1 ton kömürü 1300 ile 1600 TL arasında alabiliyorken, şimdi ise 3600 ile 3900 TL arasında alabiliyor.

 Kömürün taşınması için gerekli olan nakliye parasının da eklenmesi ile beraber 4000 TL’yi aşan kömür fiyatları, adeta altın fiyatlarını geçmiş durumda. Bu kış nasıl ısıracağını kara kara düşünen vatandaş, kömürün haricinde başka yakacak arayışına düştü. Yaz aylarından itibaren çöp istasyonlarında ve çöp kovalarında kuru olan, ateşin yakacağı her ne varsa tamamını toplayıp evine götürüyor, kış ayı geldiğinde bunu sobaya atıp böylelikle ısınmaya çalışıyor.

Elektrik, Doğalgaza Gelen Zamlardan Sonra Kömür Fiyatlarının Da Katlanarak Arttığını Dile Getiren Vatandaş Şunu Söylüyor:

“Herkes ‘kara kışı nasıl atlatacağız?‘ diye kara kara düşünüyor. Geçen yıl 10 torba kömür alanlar şimdi 4 torba, 5 torba ancak alabiliyor. 25 kiloluk bir torba kömürün fiyatı ise 40 TL den 85 TL’ye çıkmış durumda. 90 TL’ye çıkmış Hatta. Kömür, sobaya girmeden el yakıyor. Emekliye, dar gelirliye, memura, işçiye, işsize kesinlikle ama kesinlikle Kara kış fonu desteği lazım. Bu kışın geçmesi açısından toplumun bütün kesimlerine destek çıkılması gerekir. Yoksa bu fiyatlarla kışın sonu gelmeyecek.”

 Kömür Fiyatları %125 Oranında Zamandı

 Kömür esnafı, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer veriyor:

“Kış geldi. Türkiye’nin her tarafında doğalgaz alamayan vatandaş, kömür alma derdinde. Geçen seneye oranla fiyatlar %25 oranında zamlandı. Bir torba kömür geçen sene 40 TL’den satılırken, bu sene ise 85 ile 90 TL arasında satılabiliyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP