DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
Hazine Bakanı Elvan: Enflasyon, Mücadele Etmede Kararlı Olduğumuz Sürece Düşecektir
  • Finans 365
  • Finans
  • Hazine Bakanı Elvan: Enflasyon, Mücadele Etmede Kararlı Olduğumuz Sürece Düşecektir

Hazine Bakanı Elvan: Enflasyon, Mücadele Etmede Kararlı Olduğumuz Sürece Düşecektir

Enflasyon ve döviz kuru hususunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir " Dedi. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Hazine Bakanı Elvan: Enflasyon, Mücadele Etmede Kararlı Olduğumuz Sürece Düşecektir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5. Türkiye sermaye piyasaları kongresine katılım sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan ekonomiye yönelik dikkat çekici mesajlar… 

  Enflasyon %20 bandına ulaşmışken, döviz kuru her gün yeni bir rekora Koşarken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, konuya yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 Son zamanlarda enflasyon rakamlarının artış göstermesi başta olmak üzere altın ve dolar piyasasındaki rakamların da başını alıp gitmesinin akabinde gözler Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yapacağı açıklamalara çevrildi. Bakan Elvan, ekonomi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar da çok çarpıcı açıklamalara yer verdi. Bakan Elvan, Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde geleceğe umutla baktığını ve enflasyonla mücadelede kararlı oldukları sürece enflasyon rakamlarının geriye dönük bir şekilde düşmeye mahkum olduğunu söyledi.

 Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan:

 “Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primi düşecektir. Böylelikle uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır” 

dedi. 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Konuyla Alakalı Açıklamaları Şöyle:

“Güçlü kamu maliyesi, makroekonomik istikrarın en önemli dayanaklarından biri olmaya devam edecektir. Enflasyon cephesinde ise, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Küresel konjonktür ve yurt içi görünüm, enflasyonla mücadelede son derece dikkatli olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. “

 Dedi. 

 Enflasyonla Mücadelede Kararlıyız 

 Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, enflasyon rakamlar ile mücadele etmede kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyoruz. Yönlendirilen ve yönetilen fiyatların yanında, iç talep gelişmelerini de oldukça yakından takip etmeye devam ediyoruz. Gerektiği takdirde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadele bütüncül ve kararlı bir anlayış çerçevesinde devam ettirdiğimiz müddetçe, döviz kuru istikrara kavuşacak ve Türkiye risk primi düşecektir. Böylelikle uzun vadeli faiz oranları da yine aynı şekilde gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artış gösterecektir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP