Dolar Kurunda Yeni Rekor!

Dolar Kurunda Yeni Rekor!

Tarihi zirvelerinden birini daha yaşayan dolar, 10 TL'yi geçti. Dolar kuru, gün içerisinde 10,25 TL'den işlem görerek tarihi noktaya geldi. Türk Lirası, Dolar kuru karşısında her geçen dakika değer kaybetmeye devam ediyor. İşte dolar kuru son gelişmeleri ve çok daha fazlası haberimizin ayrıntılarında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Dolar Kurunda Yeni Rekor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu yeni faiz kararını kamuoyu ile paylaşacak. Alınacak bu karar öncesinde dolar kuru, rekorlarını tazeleyerek yoluna devam ediyor. Psikolojik eşik 10 TL idi ve dolar, 10 TL’yi çoktan geçerek yeni bir rekora daha imza attı. Dolar kuru, 10, 25 TL’yi görerek tarihi zirveye oturdu. Dolar kuru bu haberin yazıldığı saatte (16. 00) itibariyle bir miktar geri çekildi ve 10,22 TL’den alım satım işlemlerine Tabi tutulmaya devam ediliyor.

 Dolar kurunun artış göstermesiyle beraber Türk lirasındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar kuru karşısında kan kaybetmeye devam eden Türk lirasının akıbeti ise çarşamba günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu tarafından yapılacak faiz kararları ile yakından ilgili. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından faiz indirimi zaten yapılmıştı. Daha fazla faiz indiriminin yapılması durumunda TL’nin tamamen can çekişme durumuna geleceğini dile getiren ekonomistler, Merkez Bankası’nın faiz artırımı yoluna gitmesi gerektiğini söylüyor.

 Dolarda psikolojik eşik 10 TL idi, Hiç zorlanmadan yavaş yavaş yükselmeye devam eden dolar, nihayetinde geldi ve psikolojik eşik olarak tabir edilen çizgiyi çoktan aştı. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz politikasında tekrar indirime gitmesi kararını alması durumunda doların 12 ile 13 TL’yi bulması öngörülüyor.

 Döviz piyasasında yatırım yaparak para kazanmak isteyen vatandaşlar, son zamanlarda dolar kurundan meydana gelen artışa bağlı bir şekilde paralarına para kattı. Diğer taraftan dolar ile borçlanma yoluna giden kişiler ya da kuruluşlar ise çaresiz bir şekilde doların en son nereye kadar yükseleceğini merak ederken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasını nasıl bir faiz kararı alacağını merak etmeye başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP