Sezai Karakoç Kimdir?

Sezai Karakoç Kimdir?

Türk şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç 88 yaşında Hakk'a yürüdü. Türk şiir ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden biri olan Sezai Karakoç, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Karakoç, 2011 senesinde Cumhurbaşkanlığı kültür ve sanat büyük ödülüne değer görülmüştü. Şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç, yaşamını sürdürdüğü İstanbul'da hayatını kaybetti. 88 yaşında ahirete intikal eden Sezai Karakoç, Türk edebiyatının öncü yazarlarındandı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Sezai Karakoç Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Taziye Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

“Fikirleri ile nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, ‘Diriliş şairi’ Sezai Karakoç beyefendinin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

İfadelerini kullandı.

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Büyük Bir Miras Bıraktı

 Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda;

“Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmeti rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebi miras bıraktı geride. Mevlam Mekanını cennet, makamını Ali, ruhunu şad eylesin.”

Dedi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’tan Başsağlığı Mesajı

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise Sezai Karakoç’un hayatını kaybetmesinin ardından twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda:

“Şiirimizin zirve ismi ‘İslam medeniyetinin diriliş’i’ davasının öncüsü Sezai Karakoç’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Üst fikir ve eserleri ile gönlümüzde yaşamaya ve yol göstermeye devam edecektir.”

Dedi.

 Sezai Karakoç Kimdir?

Yazar ve şair olarak bilinen Sezai Karakoç, 1933 senesinin 22 Ocak tarihinde Ergani ilçesi Diyarbakır doğumludur. Sezai Karakoç’un çocukluk yılları Ergani ile Maden ilçelerinde geçti.

 Sezai Karakoç’un Eğitim Hayatı

Sezai Karakoç, 1938 senesinde ilkokul eğitimini Ergani’de görmeye başladı. 1944 senesinde Maraş Ortaokuluna kayıt oldu, 1947 senesine gelindiğinde ise Gaziantep’te yatılı bir okulda eğitim hayatına devam etti. Sezai Karakoç, 1950 senesinde Gaziantep’te liseden mezun olduktan sonra aynı yıl içerisinde parasız yatılı bölümü bulunan Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesine 1950 senesinde sınavla girdi bu okulun bölümü olan maliye bölümünden 1955 senesinde bir yıl ara ile mezun oldu.

 Sezai Karakoç, Siyasal Bilgiler Fakültesi sınavlarına giriş yaptı ve sonuçları beklemek amacıyla İstanbul’a Necip Fazıl Kısakürek’in yanına onunla tanışmaya gitti. Sezai Karakoç, ortaokulu okuduğu zamanlarda ve lise yıllarında ise tutkulu bir büyük doğu kurucusu oldu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP